LinkedInYouTubeTwitter

BBV

Gemeentebegrotingen voldoen niet aan de vereisten uit het Besluit Begroting en Verantwoording blijkt uit Bouwstenen-onderzoek. Dus komen we met een voorstel.

Désirée Meulenbroek

Wies Witjes van Kind en Onderwijs en Désirée Meulenbroek van Oss vertellen in een video hoe zij hun vastgoedportefeuille verduurzamen.

Annemieke Lübbert

Voor Utrecht is sturen op maatschappelijke waarde actueel. Recent stelde de raad hiervoor een ambitiedocument vast. Annemieke Lübbert, vertelt hierover. 

Computer_Grafiek_Pixabay_500p.jpg

Stichting Carmelcollege werkt via een goed doordacht meetsysteem aan een gezonde leeromgeving die goed in balans is met het energieverbruik. 

megafoon

Tot 15 december 2021 kan je bij het Rijk reageren op een voorstel voor nieuwe regels over energiebesparing en de informatieplicht.

Afbeelding 1

In het rapport Herstel en perspectief staan suggesties voor de gemeenteraadsverkiezingen in grote en middelgrote gemeenten.

Door het hoge aantal besmettingen onder leerlingen sluiten steeds meer scholen tijdelijk hun deuren. Dat komt omdat veel schoolgebouwen nog niet gezond zijn.

Zonnepanelen

Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat er € 525 miljoen wordt vrijgemaakt voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Nu is bekend waar dit geld heen gaat.

Rob Wouters

Door een andere, geclusterde, manier van aanbesteden maakt de gemeente 's Hertogenbosch flink vaart met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. 

Lijst_Geld_Pixabay (1).png

Amsterdam investeert zich uit de coronacrisis en steekt € 1,1 miljard in maatschappelijk vastgoed. Dat is een kwart van de totale investering om de crisis het hoofd te bieden.

Jan Kuiper

“Mensen vinden onze scholen lelijk, truttig en zielloos, maar ook waard om te behouden”, zegt wethouder Kuiper van Nieuwegein.

WegwijzerVinden, verbinden en vooruit komen: dat zijn de sleutelwoorden van Bouwstenen, een sectorverbindend platform voor maatschappelijk vastgoed. Wat doen we precies?

enquete

Bouwstenen houdt voor het 5e jaar op een rij een enquête over het gemeentelijk vastgoedmanagement, waaraan gemeenten hun eigen aanpak kunnen spiegelen.

Jaarbijeenkomst 2018

Afgelopen week vond de Maatschappelijk Vastgoeddag 2021 plaats. We kijken terug op een geslaagde dag met veel inspirerende sessies en sprekers...