LinkedInYouTubeTwitter

Nihad Mesevic

De gemeente Enschede heeft in sneltreinvaart het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille in de markt gezet.  

Image
Schoolgebouw

Een manifest ondertekend door 21 leden-organisaties. Als de politiek het wil kunnen we alle kinderen voor 2050 een goede, gezonde en warme plek bieden.  

Buurthuis Vries

De provincie Drenthe onderzoekt hoe ze 200 dorpshuizen slim kan verduurzamen zodat de energierekening lager uit valt. 

Geld_Huur_Pixabay_1200p_petrol.png

Een aantal gemeenten overweegt voor de verhuur van maatschappelijk vastgoed in 2023 eenmalig een lagere huurverhoging dan afgesproken toe te passen.

Floris van Gennep

De gang van zaken rond het Wijkpaleis in Rotterdam laat zien dat het verkoopproces van maatschappelijk vastgoed soms een pad vol hobbels is. Toch kwamen partijen er uit.

Image
Miljoenennota

In de miljoenennota 2023 toont de minister van Financiën zich bezorgd. Veel aandacht voor bestaanszekerheid, weinig voor de plekken waar de mensen samen komen.

Marjanne Groenesteyn

De ambities rond onderwijs zijn legio, maar hoe die te vertalen naar ruimte is niet helder. Opvallend, want de oplossingen liggen er al, blijkt uit onderzoek van Marjanne Groenesteyn.

Cold woman

De stijgende energieprijs vraagt om het snel verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Daarmee kunnen ook de gevolgen van energiearmoede worden verzacht.  

Antine van Oosterom

Antine van de Groep, Joris Modderman en Paul Mooij zitten samen in de jury die beoordeelt welke gemeenten in haar begroting voor 2023 het beste inzicht geeft in maatschappelijk vastgoed.  

Stadhuis Maastricht

Wat betekent de invoering van de NEN 8026 voor het gemeentelijk vastgoedmanagement? Luc Goessens schreef er in opdracht van Maastricht een scriptie over.

Geld_begroting

Je kan vanaf oktober 2022 geld aanvragen voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Bereid je aanvraag alvast voor. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Stedelijk Museum Breda

Op 10 en 11 september 2022 kan je in het hele land inspiratie opdoen voor het verduurzamen van monumenten. We geven een paar tips.

Saskia van der Lee

In het Bouwstenen-netwerk is steeds meer aandacht voor talentontwikkeling. Onze Talentmanger Saskia Schouten gaat per september aan de slag met het traineeprogramma.

Image
Zonnepanelen

Er komen 191 zonnepanelen op de daken van Paleis Noordeinde. In juli en augustus kon je een bezoek brengen aan het paleis en de koninklijke stallen.