LinkedInYouTubeTwitter

school

Het Leidsche Rijn College in Utrecht is aardgasvrij en gebruikt haar energie en warmte voor eigen gebruik. Geen teruglevering van stroom aan het net.

agenda thumbnail

De ontwikkelpunten waarmee Bouwstenen-partners in 2024 aan de slag gaan, zijn bekend en inmiddels vol in uitvoering. Wie het netwerk volgt zal ze zeker herkennen.

school

In het onderzoek dat in maart 2024 naar de Tweede Kamer is gestuurd wordt voorgesteld meer wettelijke eisen te stellen aan de kwaliteit van schoolgebouwen.

efteling

De Efteling investeert circa € 3 miljoen in twee enorme accu’s. Daarmee omzeilt het park de problemen als gevolg van netcongestie. Ook Enexis experimenteert met batterijen.

thumbnail Niek

Niek Daamen: “Bij het NAC stadion in Breda hebben we de zonnepanelen herverdeeld en zo de opgewekte energie beter op het verbruik afgestemd.”

thumbnail deltaplan

We zijn er nog lang niet, maar stap voor stap wordt er een basis gelegd voor een betere (werk)plek voor 2,5 miljoen kinderen en 250.000 leraren in het primair en voortgezet onderwijs.

thumbnail

Om in 2050 CO2 neutraal te zijn, heeft Stichting W/E een Quick Carbon Indicator ontwikkeld om op korte termijn op de CO2-uitstoot te sturen.

geld

Maatschappelijke organisaties kunnen vanaf 3 juni 2024 weer DUMAVA-subsidieaanvragen. Je kunt die al klaarzetten vanaf 20 mei.

contact

Diverse gemeenten kunnen sinds eind 2022 geen grootverbruik aansluiting meer aanvragen en binnenkort ook niet voor kleinverbruik.

contract

Harold Boersma: We hebben hier in Groningen afspraken gemaakt met scholen en kinderopvang over de (ver)huur van scholen.

brief

In de brieven van de ministeries aan de formerende partijen geen woord over de benodigde € 1,2 miljard per jaar voor de werkplek van kinderen.

thumb

Onderwijshuisvesting is topprioriteit in de Agenda waarmee gemeenten, provincies en waterschappen de samenwerking met het rijk zoeken.

hugo1

Minister de Jonge meldt aan de Tweede Kamer dat er wel voortgang is in het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed, maar nog niet genoeg. Meer maatregelen op komst.

thumb

Gemeente Dronten zit met een dilemma: gaan we de buitenzwembaden renoveren of geven we het geld uit aan voorzieningen met meer maatschappelijk rendement?