LinkedInYouTubeTwitter

kennismarkt

Druk met netwerken geweest en geen tijd gehad om de kennismarkt te bezoeken? Geen probleem, zie hier wat je hebt gemist!

thumb

Veel jong en oud tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 14 december 2023. Een inspirerende dag volgens velen. Iedereen wil vooruit.

attie

De gemeente Rotterdam heeft op 28 september 2023 een nieuwe vastgoednota vastgesteld. Daarin staan de 8 leidende principes van de vastgoedafdeling.

chatgpt

Kunstmatige intelligentie kan een grote rol spelen bij de gunning van vastgoedprojecten, zegt Jasper Ponte van Brink. “De antwoorden van ChatGPT waren soms griezelig goed."

hardlopers

De verkiezing van de gemeente die in haar begroting het meeste inzicht geeft in haar vastgoedportefeuille, lijkt een spannende race te worden, blijkt uit een eerste beoordeling.

bart

De gemeente Horst aan de Maas nam in 2022 een verwarmingsketel in gebruik, gestookt op eikels. Bart van Rijn: “Er ging wel een stevige discussie aan vooraf."

thumbnail

Een duurzame sportinfrastructuur is speerpunt in 75% van de sportakkoorden. In de praktijk worden weinig resultaten geboekt, blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum.

sloop

Een sloper kan heel direct materiaal inzetten voor hergebruik, blijkt uit de renovatie van het stadskantoor in Roosendaal. De bouwplaats als marktplaats voor materialen.

Patrick Snijders

Patrick Snijders: ”Het is belangrijk dat ook grote gemeenten en scholen in hun verantwoording aansluiten bij de nieuwe Europese regels.” Wat te doen?

stemmmen

De zeven grootste politieke partijen hebben meer aandacht voor het verbeteren van schoolgebouwen dan in 2021, blijkt uit Bouwstenen-onderzoek, naar vijf relevante thema's.

Thumbnail

Tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag reiken we opnieuw een prijs uit voor de gemeente met de beste begroting. Den Haag won de prijs in 2022. Wie wordt nu de winnaar?

handenineen

In Nederland spelen burgers en gemeenten een kleinere rol in de huisvesting van vluchtelingen dan in andere Europese landen. We zien dat wel veranderen.

boos

Dat de overheid niet kan leveren wordt door Nederlanders als grootste probleem gezien, blijkt uit onderzoek van het SCP. Werk aan de winkel.

te koop

Na het Didam-arrest heeft Tilburg haar beleid voor het aan- en verkopen van grond en gebouwen tegen het licht gehouden. De gemeente deelt het resultaat.​​​​