LinkedInYouTubeTwitter

Marc van Leent

De ruimtenorm voor schoolgebouwen is volstrekt achterhaald, vinden betrokkenen uit het werkveld. Wat zou de norm wel moeten zijn? Marc van Leent zocht het uit.

Ingrid de Moel

"Het was een raar jaar", zei Bouwstenen-directeur Ingrid de Moel tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag. Veel liep anders dan verwacht. Lees hier ons jaarverslag.

Marc van Leent

Marc van Leent: "Door nieuw beleid en inflatie zijn de bouwkosten voor onderwijshuisvesting flink gestegen. Je kunt al snel uitgaan van een bedrag van minimaal € 3.500,- per m2."

Sport volleybal

Er is vanaf 1 januari 2023 weer geld beschikbaar voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

In Control 2023

De duurzaamheidsopgave tilt de vastgoedsturing naar een hoger niveau, blijkt uit de nieuwste Bouwstenen-publicatie voor vastgoed- en facility managers.  

Antine van Oosterom

Een jaaroverzicht van artikelen van onze website. Dit waren de 12 best gelezen items…

VNG congres © Wimar Bolhuis

Op 28 november 2022 was Bouwstenen op het VNG-congres gemeentefinanciën om te luisteren en een workshop te verzorgen. Wat viel op.

Annet Bertram MVD

Na twee jaar digitaal weer een volle zaal tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag 2022. Bekende en nieuwe mensen met hart en inspiratie voor de publieke zaak.

enquete nen norm

Het ontwerp voor de NEN 8026, een methodiek voor waardegestuurd vastgoedmanagement, is gepubliceerd. Je kunt reageren tot 1 maart 2023.

Barbara Joziasse

De gemeente Den Haag biedt in haar begroting over 2023 het beste zicht op maatschappelijk vastgoed. Zij ontving daarvoor bij de Maatschappelijk Vastgoeddag een prijs.

Dennis Wiersma

In zijn Kamerbrief over oude schoolgebouwen toont minister Wiersma zich zoekend naar zijn rol. Gelukkig zijn er ook aanknopingspunten om op door te bouwen.

Antine van Oosterom

Door nieuwe wetten, zoals de label C-verplichting, is het doorexploiteren van vastgoed geen vanzelfsprekendheid meer, zegt registeraccountant Antine van de Groep.

Henk Hoogland

In Europa en Den Haag zijn veel nieuwe regels in de maak. Serieuze kost voor vastgoedprofessionals, zegt Henk Hoogland van de gemeente Almere. 

Wetgeving_Pixabay_blauw.png

Uitspraak in hoger beroep: een kostprijsdekkende huur in rekening brengen én direct of indirect een subsidie verstrekken voor de huurprijs mag niet.