LinkedInYouTubeTwitter

hugo1

Minister de Jonge meldt aan de Tweede Kamer dat er wel voortgang is in het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed, maar nog niet genoeg. Meer maatregelen op komst.

thumb

Gemeente Dronten zit met een dilemma: gaan we de buitenzwembaden renoveren of geven we het geld uit aan voorzieningen met meer maatschappelijk rendement?

Ronald

De gemeente Utrecht onderzoekt of ze panden kan opkopen om meer sociale huurwoningen te realiseren. Dat kan nogal wat betekenen, zegt Ronald Snel.

trivium thumb

Waar de kinderen op de ene school dicht op elkaar zitten, hebben ze op een andere school een zee van ruimte. De achterliggende keuzes zijn vaak niet te volgen.

Thieu

Contractpartners van Utrecht kunnen als ‘social return' nu ook hun ruimte delen voor sociale activiteiten. Het Makelpunt speelt hierin een rol.

minister Paul

Minister Paul kan het probleem rond onderwijshuisvesting niet oplossen, maar is wel bereid het volgende kabinet van input te voorzien.

thumb

"Het verbeteren van luchtkwaliteit in een ruimte is in principe heel simpel, namelijk door te ventileren”, zegt Johan Kats, “Lowtech als het kan, hightech als het moet”.

control

De jaarlijkse uitgave In Control van Bouwstenen over informatiemanagement rond maatschappelijk vastgoed is nu online te lezen.

thumbnail

Tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag werden vier nieuwe ontwikkelingen in het onderhoud besproken, die ook naast elkaar zijn toe te passen.

thumb

2023, een jaar waarin we veel kennis hebben gedeeld via bijeenkomsten, social media en artikelen. Hier zijn de best gelezen berichten per maand.

school

Om de gebouwen in het primair- en voortgezet onderwijs duurzaam door te exploiteren hebben gemeenten structureel twee keer zoveel geld vanuit Den Haag nodig.

thumbnail

De gemeente Deventer heeft de prijs gewonnen voor gemeenten die in haar begroting het meeste inzicht geven in haar vastgoedportefeuille.

kennismarkt

Druk met netwerken geweest en geen tijd gehad om de kennismarkt te bezoeken? Geen probleem, zie hier wat je hebt gemist!

thumb

Veel jong en oud tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 14 december 2023. Een inspirerende dag volgens velen. Iedereen wil vooruit.