LinkedInYouTubeTwitter

Rob van Gemert

Spacewell, Planon en Honeywell zijn door onderzoeksbureau Verdantix erkend als marktleider op het gebied van platforms voor slimme gebouwen.

Naomi

Gemeenten mogen sinds de uitspraak van de Hoge Raad eind 2021 niet meer aan één partij een gebouw verkopen of verhuren. Toch zijn er uitzonderingen.

Oekraïne

Ook de gemeente Den Bosch reageert snel op de vraag van de veiligheidsregio te voorzien in opvang voor Oekraïners. Petra Heesterbeek vertelt over hun aanpak...

Raadsleden

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe rol! Genoeg te doen, geen tijd te verliezen. Je kunt meteen aan de bak met deze 3 punten.

deltaplan scholen

Je noemt een plan niet zomaar een Deltaplan. Dat doe je pas als de nood hoog is. En dat is het geval als het gaat om onderwijshuisvesting.

John Antonise

Scholenstichting Aloysius wist precies wat zij wilde: een circulair gebouw met een wow-factor. Ze koos ervoor om geen bouwheer te zijn, maar diende wel een Programma van Wensen in.

Marc van Leent

Met standaard huurcontracten valt tijd te besparen, maar als betrokkenen de standaard niet begrijpen, schiet het dit doel voorbij.

Effecten van decentralisatie

Wie op zoek is naar (systeem)oplossingen rond onderwijshuisvesting is het boek "Effecten van decentralisatie" beslist een aanrader.

Karim BAM

"Pakken we de verduurzamingsopgave wel snel genoeg beet?", vraagt Karim El-Guallai van BAM zich af. IPCC zegt van niet.  

Barbara Böhne

"Als je in dienst gaat bij een gemeente leg je een eed af. Nu ik hem opnieuw heb afgelegd, ben ik me bewuster van de betekenis", zegt Barbara Böhne van de gemeente Haarlem.

Linda van den Berg

Assen hoopt met een nieuw afwegingskader snel en meer integraal over vastgoedinvesteringen te kunnen beslissen, vertelt Linda van den Berg...

2102_FrancineHouben_Mecano_1200p.png

Bibliotheken zijn de meest bezochte publieke plekken in een stad. Ze trekken gegarandeerd mensen aan. Daarom is het een goede aanjager voor achterstandswijken. 

Gezocht

Wil jij echt het verschil maken in je eigen dorp of stad? Meld je dan nu aan als kandidaat wethouder maatschappelijk vastgoed.

Tanja van Nes, PO-Raad, pleit ervoor de opgaven rond beter onderwijs, ventileren en verduurzamen niet los van elkaar te zien. Dat vertelt ze in een korte video...