LinkedInYouTubeTwitter

Papierwerk

Voor wie niet op vakantie is, kan alvast een slag maken met de aanvraag voor een DUMAVA subsidie. Er is € 190 miljoen beschikbaar en er komt nog een opvolger.

Dennis Damink

Dennis Damink, hoofd Vastgoedbedrijf Tilburg. “Vanuit het werkveld moeten we beslist iets doen aan de instroom van nieuwe medewerkers.” Een trainee kan snel aan de slag

Deltaplan Scholen

De grond waarop basisscholen staan kan beter worden benut, zeggen professionals uit het werkveld. Dat is niet alleen nodig maar ook duurzaam. 

Torentje den haag

Het kabinet stelt uit het Groeifonds €484 miljoen beschikbaar voor betere schoolgebouwen. Een goede investering maar het duurt nog even voor het geld beschikbaar komt. 

Ontwerpend ontwikkelen

De publicatie ‘Ontwerpend ontwikkelen’ van de gemeente Rotterdam geeft goed de complexiteit van de opgave (rond scholen) weer. En tips.

Deltaplan Scholen

Een schoolgebouw kan veel intensiever worden gebruikt door de ruimte met anderen te delen, zeggen 60 professionals uit het werkveld.

Foto vluchtelingenopvang

Haarlemmermeer zet strategisch vastgoed in voor de opvang van vluchtelingen en andere doelgroepen. Het hotel heeft 242 kamers. 

IKC

Het boek ‘Kindcentra in hun omgeving’ geeft een mooi beeld van meer dan 50 ambitieuze projecten in Nederland, inclusief plattegronden en beeldmateriaal. 

Broedplaats

De ruimte voor broedplaatsen is wel zo’n beetje op. Gemeenten zoeken meer haakjes om hun beleid te realiseren.

Vastgoed taxatiewijzer

De Vastgoed Taxatiewijzer Exploitatiekosten Maatschappelijk Vastgoed 2023 is een handig naslagwerk; ook voor niet-taxateurs.

Milan van Bergen

Milan van Bergen vertelt over zijn werk in Tilburg en het traineeship bij Bouwstenen. ''Het geeft de ruimte om te ontdekken wat echt bij je past.''

Voor de opvang van vluchtelingen zijn 4,5 plekken per 1.000 inwoners nodig. Dit is naast de plekken voor andere groepen. Gemeenten zijn op zoek naar een meer structurele oplossing.

Maghalie van der Bunt

Schoolgebouwen op Curaçao zijn nog slechter dan in Nederland. Te weinig geld. "We gingen naar de rechter en zijn in het gelijk gesteld", vertelt Maghalie van der Bunt.

Sanne Apperlo

''Sinds mijn start als trainee heb ik veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zowel persoonlijk als in mijn werk bij de gemeente Zwolle'', zegt Sanne Apperlo.