LinkedInYouTubeTwitter

Minister Hugo de Jonge

Liever 'leren zorgen' dan 'ontzorgen'. Dat is de kern van de inspraakreactie van Bouwstenen op het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed van het ministerie van VROM.

Rob Jetten

Om de klimaatdoelen voor 2030 te realiseren, komt het kabinet met een beleidsprogramma Klimaat. Je kan tot en met 14 juli 2022 reageren op het voorstel. 

Wiersma

Minister Wiersma trekt € 140 miljoen extra uit voor ventilatie op scholen en roept scholen op om hiervan gebruik te maken. "Zeker nu corona in de loop van het jaar mogelijk weer opleeft".

Zonnepanelen_petrol

De gemeenten Almere, Rotterdam en Maastricht geven elk op een eigen manier toestemming zonnepanelen op een gemeentelijk dak te plaatsen. Ze deelden de contracten als voorbeeld...

In Control

Van 'de basis op orde' tot 'artificial intelligence bij vastgoedbeheer'; daarover gaat de 7e editie van de Bouwstenen-publicatie In Control.

Kim Putters

Voor effectief beleid is meer inlevingsvermogen en samenwerking nodig, zegt Kim Putters bij zijn afscheid als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Rotterdam Rooftop Walk

Tot 26 juni 2022 kan je op 30 meter hoogte een Rooftop Walk lopen en tot 17 augustus genieten van optredens op een Rotterdams dakpodium.

Lyongo Juliana

Het oude monumentale raadhuis in Alphen aan den Rijn nodigt niet uit om naar binnen te gaan, zegt architect Lyongo Juliana. Daarom is herbestemmen een flinke uitdaging.

Chris Schuckman

De gemeente Nieuwegein kiest voor 'vernieuwbouw' en realiseert daarmee gezonde en duurzame scholen in combinatie met het behoud van jonge erfgoed.

Kies je carriere

Bij Bouwstenen start in september 2022 een tweejarig traineeprogramma speciaal voor functies in het maatschappelijk vastgoed.

OPO Hof van Twente

Dankzij een lening van het Energiefonds Overijssel besparen acht basisscholen van Stichting Openbaar Primair Onderwijs samen 2,7 Terajoule energie.

Salma Belmoussa

Toegankelijkheid is vooral een kwestie van bejegening en dat lukt je niet alleen met regels. Dat maakt stadssocioloog Salma Belmoussa ons duidelijk.

Rachid Maachou

Gemeente Amstelveen gaat de criteria voor verhuur en verkoop van vastgoed vastleggen in een nieuwe vastgoednota. Dat schept meer duidelijkheid. Maar er zijn ook nog vragen...

Enquete_Pixabay_1200_groen.png

Gemeenten zijn er organisatorisch klaar voor om het eigen vastgoed snel te verduurzamen, maar het groeiend gebrek aan mensen en middelen gooit roet in het eten.