LinkedInYouTubeTwitter

Beter rechtstreeks aansturen

Jan BonDe gemeente Den Haag kiest ervoor het vastgoedonderhoud zelf uit te voeren. Jan Bon: “Hierdoor kan je directer sturen.”

 

Jan is manager vastgoed bij de gemeente en legt uit (7 minuten) waarom ze het onderhoud in Den Haag zelf doen en wat de voor- en nadelen zijn. 

Invloed op kwaliteit

Door het onderhoud in huis te houden kan je heel direct op kwaliteit en kosten sturen en snel handelen. Nadeel is dat er soms capaciteitsproblemen zijn als er in de gemeente ineens iets aan de hand is wat direct aandacht vraagt, legt Jan uit. “Met uitbesteden heb je daar geen last van.”

Gewoon doen!

Je kunt het werk ook goed uitbesteden, zegt Jan, maar dit werkt voor ons het beste. Wel is het belangrijk duidelijke kaders te hebben en op een lijn te zitten met beleid en de wethouder. Jan: “Als je weet waar de gemeente heen wil en je voldoende kaders en middelen hebt, is het vooral een kwestie van doen”

 

 

Meedoen?

Dat kan! Word partner en sluit je aan bij een van de netwerken, bijvoorbeeld Onderhoud of Verduurzamen. Neem contact op via nieuws@bouwstenen.nl of bel naar 033-2584337.

 

 

Meer informatie

Zie ook de filmpjes over verduurzamen via het onderhoud

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.