aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Schaamteloos kennis delen

In Control bestaat vijf jaar! En dat is best een feestje waard. Want hoe anders ziet de realiteit van het informatie-management in het maatschappelijk vastgoed er inmiddels uit. 


Aan het woord is Henk Hoogland, afdelingsmanager Stadsbedrijf gemeente Almere: "Vijf jaar geleden waren we met elkaar niet eens in staat om veel verder te kijken dan wat de leveranciers van informatiesystemen voor ons allemaal bedacht hadden. Informatiemanagement in de publieke sector stond destijds nog echt in de kinderschoenen."

Reuzestappen

"Anno 2019 is de conclusie gerechtvaardigd dat we sindsdien reuzestappen met elkaar hebben gezet. De informatievoorziening over maatschappelijk vastgoed is vergaand geprofessionaliseerd. Zozeer zelfs dat we op veel plekken op het punt staan de digitale tweeling te verwelkomen. Daarmee krijgen we toegang tot een hele nieuwe wereld die een schat aan informatie te bieden heeft. Informatie die we kunnen raadplegen en kunnen delen, waar we ons beleid op kunnen baseren en waarmee we kunnen simuleren en analyseren."

Allemaal profijt

Dat hoge tempo hebben we overigens alleen maar kunnen maken omdat we als publieke sector onze kennis delen in Nederland. Anders dan de commerciële wereld, waar kennisdeling vaak nog wordt gezien als aantasting van de concurrentiepositie, wil de publieke sector juist zoveel mogelijk kennis en ervaringen uitwisselen. In de stellige overtuiging dat we daar uiteindelijk allemaal beter van zullen worden.

Meesmullen?

Alle deelnemers aan de Bouwstenen-jaarbijeenkomst op 28 november 2019 krijgen een exemplaar van de nieuwe publicatie mee naar huis, en tijdens de dag zelf worden diverse onderwerpen uit de publicatie besproken; van basis op orde tot de mogelijkheden van een digital twinn.

 

 

 

Zie hier de inhoudsopgave van de publicatie en het programma van de dag.                                              
Aanmelden kan via de knop hiernaast.  

 

 

 

 


Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners