LinkedInYouTubeTwitter

Internetconsultatie info-plicht

Tot en met 15 februari 2019 kunt u reageren op het voorstel voor de informatieplicht in het kader van de Wet milieubeheer en de berekening van de terugverdientijden van de verplichte maatregelen.

In het voorstel staat welke informatie in het kader van de Wet milieubeheer voor 1 juli 2019 moet worden aangeleverd. Het gaat om contactgegevens, de bedrijfstak, het energieverbruik en of de verplichte maatregelen wel of niet getroffen zijn. Deze informatie kan naar verwachting vanaf maart 2019 worden ingediend via een standaardformulier op een e-loket.

Verplicht maatregelen

Welke maatregelen verplicht moeten worden getroffen wordt eind januari 2019 bekend tijdens een EZK evenement ‘Partners in Energie-uitdagingen’. Over deze maatregelen is eerder een internetconsultatie gehouden en de resultaten daarvan worden nu verwerkt. Eind februari 2019 zijn de maatregelen op de website van InfoMil te vinden. De verlate openstelling van het eLoket heeft geen consequentie voor de uiterlijke rapportagedatum van 1 juli 2019, meldt het Ministerie van EZK.

 

Terugverdientijden

Op basis van de aangeleverde informatie wordt gekeken of betrokkenen voldoen aan de energiebesparingsplicht uit de Wet milieubeheer en gelabeld als groen (wel), oranje (gedeeltelijk) en rood (niet). De kans op controle is groter als een organisatie niet aan de energiebeparingsplicht voldoet. Gemotiveerd afwijken kan. In de voorstellen waarop u nu kunt reageren is aangegeven welke berekening RVO daarbij gebruikt. 

In de bijlage treft u de stukken die wij van EZK ontvingen. Reageren op de voorstellen voor het formulier en de berekening van de terugverdientijden kan digitaal via deze link. Deze link werkt niet op onze computers, wel op onze telefoons.

 

Meedoen?

Binnen Bouwstenen zijn diverse netwerken actief waarbij informatie wordt uitgewisseld over de info-plicht en andere zaken rond de verduurzaming, o.a. in het netwerk verduurzamen, onderwijs, onderhoud, vastgoedmanagement en chefs. Ook u kunt partner worden en u aansluiten bij een van onze netwerken. 

   

.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.