aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Voorsorteren op informatieplicht

Informatieplicht energiebesparingDe informatieplicht rond energie-maatregelen, die naar verwachting in 2019 in werking treedt, vraagt flink wat tijd van gemeenten, scholen, sport-, zorg- en cultuurorganisaties. 

 

In het vakblad Schoolfacilities van september 2018 gaat Stef Strik, coördinator energiebesparing bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in op de achtergrond en plannen met betrekking tot de informatieplicht rond energiebesparing. De verplichting vloeit voort uit de Wet Milieubeheer en de afspraken in het kader van het Energieakkoord.

Vijfjaarsmaatregelen

Stef StrikDe informatieplicht geldt voor middelgrootverbruikers van energie en heeft betrekking op de erkende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Denk aan slimme meters, ledverlichting, tijdschakelaars en aanwezigheidsdetectors.

Verschillende lijsten

De nieuwe lijsten met erkende maatregelen zijn op de website van Infomil te vinden. Er zijn aparte lijsten voor gezondheidszorg- en welzijnszorginstellingen, kantoren, onderwijsinstellingen, sport en recreatie.

Actualisatie

Het gaat hier om geactualiseerde lijsten. Oude en nieuwe maatregelen zijn opnieuw op hun rendabiliteit beoordeeld. 

Gemotiveerd afwijken

Gemotiveerd afwijken van de maatregelen kan. Dat is beter te doen als er een plan of onderzoek achter ligt, waarmee kan worden aangetoond dat de erkende maatregel in dit specifieke geval niet de meest wenselijke is.

Tijdig starten

Juli 2019 lijkt nog ver weg, maar het treffen van nog niet genomen maatregelen vraagt de nodige aandacht. Daar valt voor veel organisaties nog wat te doen. Ook het voldoen aan de informatieplicht (het invullen van de vragenlijst) vraagt de nodige tijd. 

.

 

Yes you canMeer weten over de informatieplicht

Lees hier het hele artikel over de Informatieplicht rond energiebesparing (Schoolfacilities)

 

En kom op 4 december naar de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen om met elkaar en Stef Strik in gesprek te gaan over de info-plicht. 

 

Zie www.bouwstenen.nl/jaarbijeenkomst voor het programma en de mogelijkheid u aan te melden.

 

 

Meer informatie

Bouwstenen voor Sociaal op LinkedInWilt u reageren op dit bericht? Dat kan via de LinkedIn-groep van Bouwstenen en/of Schoolfacilities

 

U kunt ook onderaan dit bericht een reactie achterlaten. Let op: vergeet uw reactie niet te saven.

.

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners