LinkedInYouTubeTwitter

Vastgoedsturing naar hoger niveau

Image
In Control 2023

De duurzaamheidsopgave tilt de vastgoedsturing naar een hoger niveau, blijkt uit de nieuwste Bouwstenen-publicatie. In het blad een mooi voorbeeld hoe in een school in Oss het binnenklimaat monitort en artikelen over datagedreven installatiebeheer en het sturen op de energieprestaties van gebouwen.

Sturen op basis van GPR-gebouw

Om de vastgoedportefeuille van gemeenten, scholen en andere maatschappelijke organisaties te verduurzamen is veel  informatie nodig, niet alleen over de energieprestaties van een gebouw, maar ook over andere gebouwkenmerken en het gebruik. Deze informatie geeft betrokkenen meer houvast om gerichter op het vastgoed te sturen, laat de gemeente Enschede in een artikel zien. Ze gebruikt daarvoor de methodiek van GPR-gebouw. 

Maakt het werk leuker

Betere vastgoedinformatie is ook nodig om klantgerichter te werken, zegt Petra Heesterbeek van de gemeente 's-Hertogenbosch. En om meer plezier in het werk te hebben. Handige dashboards helpen daarbij. Dat er op dit gebied nog veel te ontwikkelen is, blijkt ook uit de publicatie.

Overzicht informatiesystemen

Net als elk jaar bevat ook deze publicatie een overzicht van de informatiesystemen die partners van Bouwstenen bieden. Wie zijn ervaring met deze systemen wil delen kan dat doen via de website. 

 

 

Meer weten?

Lees de nieuwste InControl online! Een publicatie vol data, drones en dashboards.

In Control 2023 voorkant

Meer informatie

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.