LinkedInYouTubeTwitter

Gratis advies; meer dan verwacht

Image
Ramon Ockhuizen

De nieuwe subsidieregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het verduurzamen van sportaccommodaties wordt vaker gebruikt dan verwacht. Naast sportverenigingen en sportclubs kunnen nu ook eigenaren van grote en complexe sportaccommodaties, waaronder zwembaden, sporthallen en ijsbanen, gebruikmaken van de regeling.

Energiescan voor groot en klein

Eigenaren van sportaccommodaties kunnen gratis een energiescan laten uitvoeren. Ze ontvangen dan een rapport waaruit blijkt welke maatregelen mogelijk zijn en wat dat gaat kosten. Bouwstenen-partner Synarchis is één van de organisaties die de scan kosteloos mag uitvoeren. Ramon Ockhuizen legt uit; "Zo’n scan is erg handig voor organisaties die de benodigde kennis niet zelf in huis hebben, maar ook voor organisaties waar het vooral aan tijd ontbreekt. Denk aan gemeenten met een grote vastgoedportefeuille."

Eenvoudig aan te vragen

Het aanvragen van een scan kan eenvoudig via een site. Daarna verzamelt de adviseur allerlei informatie waaronder:

  • tekeningen van het gebouw;
  • het energiegebruik over de afgelopen jaren;
  • en de openingstijden.

Tijdens een locatiebezoek worden alle gegevens gecontroleerd en waar nodig aangevuld. Vervolgens wordt een rapport opgesteld met mogelijke maatregelen, investeringen, terugverdientijd en subsidiemogelijkheden.  

Soms verrassende uitkomst

De scan levert soms verrassende uitkomsten op, vertelt Ramon: "Een enkele keer is slopen en herbouwen een optie. Ons advies is overigens nooit dwingend. Het is aan de gebouweigenaar om te kiezen of en welke maatregelen worden genomen. Desgewenst kunnen we daarna de uitvoering nog begeleiden. Ook dat kan kostenloos." 

Flink gebruikt

De regeling loopt tot en met 30 januari 2025 en wordt volop gebruikt. Ramon: "De verwachting was om zo’n 250 scans per jaar te doen, maar ik denk dat we daar nu ruim overheen gaan."

 

 

Meedoen? 

Dat kan. Meld je aan voor het netwerk Sportief vastgoed en deel ervaringen over beweegvriendelijke gebouwen en duurzame sportaccommodaties.

Meer informatie

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.