aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Openbare energiegegevens

EnergieverbruikDiverse bestuurders van gemeenten en scholen steunen het voorstel tot het openbaar maken van het energieverbruik van maatschappelijke accommodaties.

 

Dit blijkt uit de Bouwstenen-publicatie In Control die recent is uitgebracht.

Energieprestaties openbaar

Fridse Mobach

“Het is in meer dan één opzicht een goed idee om de energieprestaties van maatschappelijk vastgoed openbaar te maken, aldus Fridse Mobach, bestuurder van het Carmelcollege. “Het geeft in de eerste plaats duurzaamheid een plek in het onderwijs. In de energieprestatie komt het belang van de gebruikers en dat van de eigenaar samen. Gemeenten en het onderwijs zijn immers beiden onderdeel van het klimaatakkoord.”

Van elkaar leren

Roeland van der ZeeOok voor de Arnhemse wethouder Roeland van der Zee (VVD) staat de wens om transparant te zijn voorop. “Ik sta hier positief tegenover, want waarom zou je hier geheimzinnig over willen doen? Bovendien kunnen we van elkaar leren hoe om te gaan met investeringen in verduurzaming en het verbeteren van de energieprestatie.” Toon Buiting, coördinator energiebeleid bij de RU Nijmegen: “Als je goed wilt sturen op energieverbruik, dan heb je draagvlak nodig voor de maatregelen die je wilt treffen. Het bestuur moet overtuigd kunnen worden en ook studenten en medewerkers moet je meenemen in dit proces.”

Bestuurlijke steun 

Inmiddels hebben meer bestuurders zich vóór het voorstel uitgesproken, blijkt uit de Bouwstenen-publicatie. Zo wordt het voorstel naast bovengenoemden onderschreven door Wilma de Koning, van de Radboud Universiteit, maar ook wethouders Frank Berkhout van Amstelveen (D66), Berend de Vries van Tilburg (D66), Wim Willems van Apeldoorn (Lokaal Apeldoorn), Stephan Brandligt van Delft (GroenLinks) en Carlo Verhaar van Deventer (GroenLinks). De VNG, de PO-raad en de VO-raad gaan het voorstel aan hun achterban voorleggen.

 

 

Meedoen?

Dat kan! Energieverbruik en duurzaamheid staan hoog op de Bouwstenen-agenda. Daarbij kijken we samen hoe we het openbaar maken van het energieverbruuik een stapje dichterbij brengen.

 

U kunt meedoen door partner te worden van Bouwstenen en zich aan te sluiten bij een van de netwerken.

 

 

 

Informatie


Reacties

Ik wil mijn energiegegevens openbaar maken maar kom er niet uit? Kan iemand mij helpen?

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners