Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Ervaring met infrarood panelen

Wil KaandorpDe scholenstichtingen Voila en CPOW gebruiken infrarood panelen om de school te verwarmen. Ze delen hun ervaring.

 

Een infrarood paneel zet elektriciteit om in stralingswarmte. U kent ze waarschijnlijk wel van de verwarmde terrassen. Vroeger werden ze ook veel gebruikt om kleine ruimtes snel te verwarmen, bijvoorbeeld keukens en douches.

Infrarood panelen bij Stichting VoilaRuimteverwarming

Stichting Voila uit Leusden heeft ca. 75 infrarood panelen op een school in Achterveld geplaatst; zes per lokaal. Ook de algemene ruimtes en de bibliotheek zijn voorzien van zulke panelen. De Stichting CPOW uit Purmerend verwarmt er de ruimtes van basisschool de Blauwe Ster in Monnickendam mee. De installatie functioneert sinds 1 oktober 2017.

Tips voor gebruik

Beide scholen delen hun ervaring met de panelen en geven tips voor gebruik. Heeft u ook ervaring met energiemaatregelen of om van het gas af te komen? We horen ze graag.

 

 

Meedoen

Zie hier de tips van Voila en CPOW en de mogelijkheid ook uw ervaring te delen. Heeft u ervaring met andere maatregelen? Stuur dan een mail naar nieuws@bouwstenen.nl.

 

Op de kennismarkt van de Jaarbijeenkomst kunt u veel informatie halen en delen rondom het thema Duurzaam en Slim. We hopen dat u er bij bent. 

 

 

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner