LinkedInYouTubeTwitter

Doelen 2020 bekend

Doelen 2020

Ook in 2020 staat verduurzaming van maatschappelijk vastgoed met stip op 1 bij Bouwstenen, maar er is meer dat aandacht vraagt.

 

In de Agenda Maatschappelijk Vastgoed staan de belangrijkste doelen genoemd waarop het werkveld in 2020 samen vooruit wil komen. Alle punten zijn erop gericht beter én slimmer met vastgoed voor onderwijs, opvang, zorg, welzijn, sport en cultuur om te gaan.Agenda 2020

Maatschappelijke meerwaarde

Eén van de doelen is het vergroten van de maatschappelijke meerwaarde. Samen met het werkveld wordt gezocht naar manieren om meer zicht te krijgen op de maatschappelijke impact van beleid, onder andere door te meten en te monotoren en elkaar op dit gebied wijzer te maken. 

Verduurzamen

Voor het verduurzamen ligt de focus niet alleen op het onderhoud en bekende routes, maar zoeken we ook nieuwe routes en concrete aangrijpingspunten voor een circulaire aanpak.  

Intelligent omgaan met (openbare) data

Om de juiste beslissingen te nemen gaan we op zoek naar de praktische mogelijkheden van slimme gebouwen en andere handige informatie. Ook verkennen we de mogelijkheden van het een jaarverslag als instument om op het energiegebruik te sturen en de voortgang van besparingsmaatregelen met elkaar te bespreken. 

Samen aan de slag

Er liggen veel uitdagingen die opgepakt kunnen worden onder de vlag van 'samen aan de slag'. We denken daarbij vooral aan meer integrale plannen, IKC’s en MFA’s en samenwerking met de markt. 

Professionalisering

Professionalisering is altijd een belangrijk thema bij Bouwstenen. Dat doen we door benchlearning en elkaar vooruit te helpen. Op gezette tijden delen we nieuwe informatie en kennis via actualiteiten-colleges, zodat iedereen weer snel bij is. 

Uitwerking

Met bovenstaande doelen en focuspunten willen we een bijdrage leveren aan goed onderbouwde beleidskeuzes en vastgoed waar de samenleving wat aan heeft. In januari 2020 worden de punten uitgewerkt en vertaald naar de programma's voor de diverse Bouwstenen-netwerken en ontwikkelprogramma's. Houd hiervoor onze website in de gaten!

 

 

Meedoen?

Wil je meedoen en een bijdrage leveren, dan horen we dat graag. Kijk hier voor meer informatie, bel 033-2584337 of stuur een mail naar info@bouwstenen.nl.

 

 

Meer informatie

Zie hier de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2020

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.