LinkedInYouTubeTwitter

Hilversum wil van vastgoed af

OverheidDe gemeente Hilversum gaat vastgoedbeleid ontwikkelen waarbij het beheer, de exploitatie en het eigendom zo veel mogelijk door anderen wordt gedaan.

 

 

Leidend voor het gemeentelijk vastgoedbeleid is het beoogde maatschappelijk effect. De realisatie wordt zoveel mogelijk overgelaten aan inwoners en instellingen. De gemeente heeft in principe geen vastgoed in bezit, tenzij het duidelijk nodig is en er geen andere partij te vinden is. De visie van de gemeente wordt uitgewerkt met behulp van de Veranderagenda gemeentelijk vastgoed.

 

Veranderagenda

Frank Leget, programmamanager gemeente Hilversum: "De gemeente had tot nog toe geen integraal vastgoedbeleid. Het vastgoed was ondergebracht in vijf afdelingen. Binnen de organisatie was er behoefte om het vastgoedmanagement anders te organiseren. De eerste vraag is dan waar gaat het over en vervolgens hoe moet je dat organiseren. Eind dit jaar komen we met een position paper. In de loop van 2014 komen we met een uitwerkingsnota."

 

Het is nu nog niet duidelijk in welke mate de gemeente haar vastgoed zal afstoten. De gemeente heeft momenteel 484 objecten, waarvan 253 panden (rest is grond) van in totaal  240.000 m2 Bruto Vloer Oppervlak en een waarde van € 306 miljoen.

 

Vastgoedloze gemeente

De gemeente Hilversum is niet de eerste gemeente die toewerkt naar een kleinere rol in het maatschappelijk vastgoed. Steeds vaker werken gemeenten toe naar een vastgoedloze gemeente. Maar voor een gemeente van deze omvang is Hilversum redelijk ver, aldus Leget. "Een gemeente met een kleinere vastgoedvoorraad heeft ook een kleinere organisatie nodig. Dan ga je ook sneller kijken naar vormen van samenwerking."

 

Meer informatie

Reacties

Geacht gemeente bestuur
Ik ben Fred Biervliet conceptueel vormgever en al jaren op zoek naar een atelierruimte. Als voormalig studiomeester onderhoud heb ik geen bezwaar een een aangeboden gehuurd gemeentelijk eigendom te renoveren en te onderhouden.Indien nodig zou ik een afspraak met U kunnen maken om het verder toe te lichten ,met vriendelijke groeten Fred Biervliet

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.