aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Hoe betrek je gebruikers bij een MFA of IKC

Op 1 oktober 2019 komt het netwerk 'Samen onder 1 dak' bijeen in MFA Safari in Maarssen. In deze MFA zit een zwembad, sporthal, jongerencentrum en bibliotheek. Ook deelnemers aan de netwerken Onderwijs, Sport en Juridische Zaken mogen aanschuiven. 

Betrokkenheid: actueel thema

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de vraag hoe we goed een multifunctionele accommodatie kunnen exploiteren waar de gebruikers zich betrokken en eigenaar van voelen. Hoe organiseer je dat? Hoe werk je samen?

 

Ondanks alle ervaring de afgelopen 10-15 jaar met MFA’s blijkt het (gevoel van) eigenaarschap in de exploitatiefase nog steeds een probleem dat om meer houvast vraagt. Hoe zorgen we dat de doelen van de MFA’s en IKC’s in de praktijk ook echt gerealiseerd kunnen worden. Welke voorwaarden stelt dat aan de organisatie van de exploitatie/exploitant?  

Betrokkenheid en samenwerking

Belangrijk aspect van een goed functionerende MFA is de betrokkenheid en samenwerking van haar gebruikers. Feitelijk zijn de afspraken, aan het begin van de samenwerking vastgelegd in een contract, het startpunt van de samenwerking. Daarom is het belangrijk om inzichtelijk te maken hoe de inhoudelijk invulling inhaakt op de bedoeling van de MFA. Vanuit hier gaan we in op betrokkenheid.

 

Het is van belang om afstemming te zoeken tussen de betrokken organisatie en gebruikers. Hoe organiseer en ontwikkel je het programma en daarmee de participatie van de leden van de verschillende organisaties onder 1 dak? Dit is cruciaal om betrokkenheid te creëren. Per MFA organisatievorm is de situatie verschillend en is er een passend antwoord nodig. Waar begint dit proces en wie organiseert dit?

 

Door in te gaan op verschillende praktijkvoorbeelden zoeken we houvast en gaan we op weg naar een afwegingskader.  

Overzicht en verdieping

Tijdens de bijeenkomst starten we met een overzicht van de verschillende exploitatiemodellen en delen we onze ervaringen. Vervolgens duiken we dieper in op drie thema’s:

  1. Programmering van de MFA
  2. Betrokkenheid in een vluchtige samenleving
  3. Samenwerking en de verdeling van verantwoordelijkheid en risico’s

Steeds kijken we wat de vraag is, hoe dat nu opgelost wordt en welk houvast en tips we hiervoor kunnen formuleren. Op het eind delen we de inzichten op dit vlak.

Programma

14.00u Aftrap
14.10u

Startsituatie; wat nemen we mee? Resultaten uit de bijeenkomst in Vathorst en wat brengen de juridisch inzichten over eigendom?

14.30u

Interactieve workshops:

  • Programmering
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking 
15.30u Op weg naar houvast: werken aan een afwegingskader
16.00u Afsluiting


Datum, tijd en locatie

  • dinsdag 1 oktober 2019
  • 14.00 - 17.00 uur
  • MFA Safari, Bisonspoor 237, 3605 JM Maarssen

 

 

Ook meedoen?

Deelname is gratis voor leden van de Bouwstenen-netwerken Samen onder 1 dak, Sportief Vastgoed, Onderwijs en Juridische Zaken. Overige geïnteresseerden betalen € 150,- (exclusief BTW). Je kunt je hier aanmelden.

 

En je kunt je ook vast aanmelden voor de Jaarbijeenkomst op 28 november in Gooiland (Hilversum).


Aansluiten bij Bouwstenen?

Dat kan. Lees hier meer over het partnership en de netwerken. Als je je na de bijeenkomst aansluit bij één van onze netwerken worden de deelnamekosten verrekend.

 

 

Meer informatie

Datum: 
dinsdag, 1 oktober, 2019 - 14:00 tot 17:00
Aantal dagen: 
0.50
Open of besloten: 
Open
Organisatie: 
Bouwstenen

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners