LinkedInYouTubeTwitter

Extra zetje vanuit Energiefonds

Image
OPO Hof van Twente

Dankzij een lening van het Energiefonds Overijssel besparen acht basisscholen van Stichting Openbaar Primair Onderwijs samen 2,7 Terajoule energie.

 

In twee jaar tijd heeft de stichting zonnepanelen, LED verlichting, isolatie en warmtepompen geplaatst. Bij elkaar goed voor een energiebesparing vergelijkbaar met het gebruik van 24 huishoudens.

Meer (energie)maatregelen mogelijk

Een investering met een terugverdientijd langer dan vijf jaar leek in eerste instantie niet haalbaar. Daarom sprong Energiefonds Overijssel bij met een achtergestelde lening van € 1 miljoen. De stichting financiert uit eigen middelen zelf € 250.000,-. 

 

Het project kan als voorbeeld dienen voor andere schoolbesturen in de regio met soortgelijke plannen, zegt Joost Vlot, Investment Manager voor Energiefonds Overijssel: "Eerder lag onze focus op energie, maar nu kijken we naar CO2-impact en -besparing. Dat betekent dat we ook circulaire en klimaatadaptieve maatregelen kunnen financieren."

Naar € 300 miljoen

De provincie Overijssel heeft een ambitieuze doelstelling voor nieuwe energie: in 2023 moet die voorzien in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie en in 2050 wil Overijssel volledig energieneutraal zijn. Energiefonds Overijssel is opgezet om samen met  ondernemingen, projecten en maatschappelijke organisaties deze doelstellingen te realiseren.

Het Energiefonds bestaat dit jaar 10 jaar en heeft bijna € 220 miljoen euro in de regio geïnvesteerd. Het fonds wil dit de komende jaren naar de € 300 miljoen brengen. 

 

 

Meedoen?

Dat kan! Bundel de krachten en maak elkaar wijzer in Bouwstenen-verband. Bijvoorbeeld binnen de netwerk Verduurzamen of Onderwijs.

Partner worden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel of mail naar 033 - 258 4337 of info@bouwstenen.nl.

 

Yes you can blauw

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.