Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Samsom roept op tot actie

Tot 2050 moeten 50 maatschappelijk vastgoed objecten per dag worden verduurzaamd. “Kom nu al in actie”, aldus Diederik Samsom, voorzitter van de Sectortafel Gebouwde omgeving.

 

Samsom was een van de sprekers tijdens de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal in het WTC Rotterdam.

Het is te  doen

De energierekening gaat komende jaren ook voor grootverbruikers en de publieke sector flink stijgen. En in het maatschappelijk vastgoed moeten in de periode tot 2050 50 objecten per dag worden verduurzaamd, zo rekende hij voor. Maar het is te doen als daarvoor het toch al geplande moment van grootschalig onderhoud voor wordt gebruikt.

Extra investeringen nodig

Hij erkent dat de verduurzaming leidt tot hogere kosten dan via de verlaging van de energierekening kan worden terugverdiend. Toch zullen ook eigenaren van publieke objecten de komende jaren in de gewenste verduurzaming moeten investeren. Niet in de laatste plaats omdat er strenge milieunormen op de sector afkomen.

Pro-actieve aanpak

Samsom adviseert eigenaren en beheerders van maatschappelijk vastgoed daarom een proactieve aanpak. “U kunt als grote afnemer mede bepalen wat er in een wijk gebeurt en welke maatregelen worden genomen. Kom daarom nu in actie.”

 

 

Meedoen?

Verduurzamen staat ook komend jaar hoog op de Bouwstenen agenda.

 

Wordt partner en sluit u aan bij een van de netwerken.

 

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner