LinkedInYouTubeTwitter

Onderhoud goed uitbesteed

Anne BeukensDe gemeente Leeuwarden heeft haar vastgoedonderhoud uitbesteed via een Best Value-traject en is daarover zeer te spreken.

 

Heijmans doet nu het onderhoud van 14 panden voor een periode van 10 jaar. Anne Beukens (Leeuwarden) Susan van Hes (Best Value Europe) en de betrokkenen van Heijmans leggen uit hoe het werkt, waarop gestuurd wordt en geven tips (10 minuten).

 

Vakmanschap

Bij een aanbesteding op basis van Best Value staat vakmanschap, transparantie en verantwoording centraal. Het is een andere manier van aanbesteden. De startfase kost wel meer tijd en aandacht, zeggen betrokkenen.

Als één team

Heijmans had zich goed verdiept in wat Leeuwarden graag wil. Ook hebben de gemeente en Heijmans samen een heel traject doorlopen. Nu werken ze als één team, open en transparant.

Prestaties monitoren

Er zijn duidelijke prestatieafspraken gemaakt; ook over de verduurzaming (10% energiebesparing per jaar) en klanttevredenheid (minimaal een 8). Via een dashboard kan de gemeente kijken hoe de dienstverlening verloopt.

 

 

Meedoen?

Dat kan! Binnen Bouwstenen hebben we een netwerk waar gemeenten en scholen kennis en ervaring uitwisselen specifiek rond het onderhoudsmanagement. Neem voor meer informatie contact op via nieuws@bouwstenen.nl of bel naar 033-2584337.

 

 

Meer informatie

Onderhoud; zelf doen, samen doen of uitbesteden

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.