aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

MFA ondernemer

Om een multifunctionele accommodatie tot leven te brengen is ondernemerschap nodig, was lang het advies van Marc van Leent. Nu is hij het gaan doen.

 

Marc heeft jarenlang vanuit de Wijkplaats geadviseerd over multifunctionele accommodaties. Ook in Bouwstenen-verband was hij rond dit onderwerp actief. Zo was hij initiatiefnemer van het MFA-lab, de man achter de publicatie voor MFA-managers (toolkit voor ondernemerschap) en mede-bedenker van RodeKersen, een reviewsystematiek voor wijkvoorzieningen.

MFA criticaster

Tegelijkertijd was hij de grootste criticaster van MFA’s en uitte zijn onmin over het onvermogen dergelijke gebouwen tot leven te brengen via columns als ‘MFA ten dode opgeschreven’ en ‘Het multifunctionele drama?’.

Inclusieve samenleving

Uit onvrede ging hij zelf aan de slag. Met 2 compagnons en een nieuwe bedrijf runt hij nu 5 tenten in Amersfoort. Alles staat nog in de kinderschoenen en hij is nog volop bezig 'het vak' uit te vinden. Het vak om vorm en inhoud te geven aan de inclusieve samenleving op plekken waar iedereen welkom is. 

 

In beeld

In bijgaand filmpje zijn verhaal in 1 minuut. Maatschappelijk ondernemen in maatschappelijk vastgoed.

 

 

Ook meedoen?

Tijdens de Bouwstenen-jaarbijeenkomst hebben we diverse sessies over MFA's en IKC's, waaronder 'Van wie is de MFA?/IKC' en "Wijkvoorzieningen 360 graden feedback'. Zie hier de sessies. Aanmelden kan via de knop hiernaast

 

 

Meer informatie

Het filmpje is de tweede uit een serie waarin mensen die zich inzetten voor de publieke zaak in beeld worden gebracht.  

Zie ook:

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners