LinkedInYouTubeTwitter

In Control 2023 nu online

In Control, de jaarlijkse uitgave van Bouwstenen over informatiemanagement voor vastgoed- en facility managers in het publieke domein is nu online te lezen.

Tools voor waardesturingcontrol

In deze uitgave veel aandacht voor waardesturing, waaronder een praktijkverhaal uit Rotterdam. Ook tref je in de publicatie een vergelijking van de waardenaspecten waarop wordt gestuurd bij de Sustainable Development Goals van de VN, de gemeentelijke duurzaamheidsindex, de NEN 8026 en GPR gebouw. Het Bouwstenen-netwerk heeft zelf ook een waardewiel ontwikkeld met voor maatschappelijk vastgoed relevante waarden. 

Met gebruikers in gesprek

Het voorwoord is geschreven door Petra Heesterbeek, afdelingshoofd Maatschappelijk Vastgoed bij de gemeente ‘s Hertogenbosch. Zij ging met de redactie op stap om te kijken wat we kunnen leren van corporaties. Ook sprak ze online met gebruikers en leveranciers van informatiesystemen over het gebruiksgemak van de systemen. Van deze gesprekken wordt in deze uitgave verslag gedaan. Daarbij wordt, zoals elk jaar, een overzicht gegeven van de technische en functionele mogelijkheden van de systemen die door Bouwstenen-partners worden geleverd. 

Nieuw op de markt

Tot slot wordt verslag gedaan van een aantal nieuwe ontwikkelingen rond informatiemanagement. Zo bouwt de gemeente Almere aan de digitale maquette, waarbij beleidsinformatie en geodata in 3D bij elkaar komt. Republiq gaat in op de mogelijkheden van ChatGPT. Uit deze artikelen blijkt dat er technisch veel meer mogelijk is dan we aan kunnen of kunnen bedenken. Een informatiemanager in huis die de organisatie stap voor stap werk uit handen weet te nemen en het werk leuker weet te maken is beslist geen luxe, blijkt ook uit het verhaal van de gemeente Enschede.

 

 

Meer weten?

Lees de publicatie hier online.

 

Fysieke exemplaren van deze of eerdere exemplaren zijn te zien en te bestellen via deze pagina.

 

Zie hier hoe je kunt meedoen met het ontwikkelprogramma In Control

Image
Yes you can blauw

Meer informatie

waardewiel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.