aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Mensen, plek en doel publieke ruimte

Francine HoubenDe internationaal bekende architect van publieke ruimte, Francine Houben, neemt ons op 3 december 2020 mee in haar verhaal over mensen en publieke plekken.

 

 Francine Houben is met haar bureau Mecanoo hard op weg de hofleverancier te worden van ‘s werelds belangrijkste bibliotheken. Zo heeft ze bijvoorbeeld de gehele bibliotheek in Birmingham ontworpen en staat er nog een mooi rijtje op stapel, zoals The New York Public Library, Martin Luther King Jr. Memorial Library, Mid-Manhattan Library en Tainan Public Library.

Neerlands trots   

Ook in Nederland heeft ze mooie projecten op haar naam staan, waaronder het interieur van de bibliotheek in de LocHal in Tilburg en onlangs heeft ze opdracht gekregen voor het moderniseren van de centrale bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Er is over haar werk en manier van kijken zelfs een televisieserie gemaakt. Kortom een architect om trots op te zijn.

Mensen, Plaats & Doel  

Houben is geen vrouw van grote gebaren, maar iemand die minutieus kijkt naar het functioneren van de plek en wat dat van de vormgeving vraagt. Volgens Houben heeft iedere plek, waar ook ter wereld, een eigen identiteit, klimaat, cultuur en bewoners. Dat probeert ze te vertalen in een gebouw. Elk van haar projecten illustreert de drie fundamentele elementen van haar architecturale visie: Mensen, Plaats & Doel. Ze voegt sociale, technische, speelse en menselijke aspecten samen om een unieke oplossing te formeren voor elke opdracht.

Maatschappelijk Vastgoeddag

Op de Maatschappelijk Vastgoeddag op 3 december komt Houben vertellen over haar manier van kijken en hoe ze de toekomst van publieke plekken ziet en wat dat, volgens haar, vraagt van bestuurders en opdrachtgevers. Daar heeft ze veel ervaring mee. 

 

 

 

 

 

 

Zie ook:

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?