Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

ARTIS als proeftuin

ARTIS heeft grote ambities het dierenpark, annex leer- en ontmoetingsplek te verduurzamen. Als het in ARTIS kan, kan het overal, zegt ARTIS-directeur Sutorius.

 

Rembrandt Sutorius, directeur van ARTIS, greep zijn presentatie op de Bouwstenen-jaarbijeenkomst aan voor een toelichting op de voorbeeldfunctie van het Amsterdamse dierenpark. “Als enige echt groene plek in Amsterdam willen we in alle opzichten een ontmoetingsplek voor verduurzaming zijn.”

Abstract begrip

Volgens Sutorius is duurzaamheid nog vaak een te abstract begrip. “Veel mensen zien het als een ‘ver van mijn bed show’.” Daarom wil ARTIS het voor zijn bezoekers zo concreet mogelijk maken. Dat blijkt ook uit de eigen doelstelling: zero footprint in 2030.

Hoge Ambities

ARTIS wil klimaatneutraal en restafval vrij worden en gaat investeren in een circulair watersysteem en biodiversiteit. Fossielvrij is ook een doelstelling maar dat voor een dierenpark wel meteen de meest uitdagende. Niet in de laatste plaats voor ARTIS, dat maar liefst 26 rijksmonumenten onder zijn hoede heeft waarin dieren wonen die er graag warm bij zitten. 

 

Maar Sutorius gaat die uitdaging graag aan, zo stelde hij meteen. “Want als het in ARTIS kan, dan kan het overal.”

 

 

Meedoen?

Verduurzamen staat ook komend jaar hoog op de Bouwstenen agenda.

 

Dus wordt partner van Bouwstenen en sluit u aan bij een van de (ontwikkelende) netwerken.

 

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner