LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk vastgoedmanagement

Houten gemeentehuisOp woensdag 19 juni komt het netwerk vastgoedmanagement bijeen in Houten, de werkplek van Jan Kappers. We delen onze kennis en ervaring rond actuele zaken en gaan op een aantal onderwerpen dieper in. 

 

Onderwerpen die ‘s morgens op de agenda staan zijn:

Werkplezier en kwaliteit

Iedereen is druk, druk. Hoe houden we met al die drukte plezier in het werk en de kwaliteit van ons werk hoog. We bespreken dit aan de hand van een korte enquête die je vooraf kunt invullen.

Organisatie en bezetting

Hoe zorgen we voor voldoende capaciteit en continuïteit in de eigen organisatie? En wat is voldoende? Hoe voorkomen we rompslomp. We vergelijken de situatie in de eigen organisatie met die van anderen en met landelijke cijfers op dit gebied.

Begroten en verantwoorden

In Bouwstenen-verband werken we aan een handreiking voor de paragraaf onderhoud kapitaalgoederen. Deze biedt houvast voor het goed verantwoorden, het vergelijken en het begroten van de kosten en baten van maatschappelijk vastgoed. We krijgen een toelichting en bespreken het concept. Kunnen we hiermee uit de voeten? Brengt het ons verder.

Rondwandeling

Jan Kappers doet volop mee in deze gesprekken. Na de lunch maken we een kleine rondwandeling rond het gemeentehuis en vertelt hij over de plannen en ontwikkelingen van het gemeentelijk vastgoed dat we tegenkomen.

 

Na de lunch gaan we meer de inhoud in

Vervolg verduurzamen

We weten dat het moet. We willen ook. En we hebben misschien het eerste laaghangende fruit al geplukt. Maar hoe komen wij verder? Via onderhoud of wordt er ook flink geïnvesteerd? Hebben we het geld al gereserveerd of moeten we voor elke maatregelen een plan indienen? Werken we op basis van kengetallen of met eigen cijfers? Hoe staat het er voor? Welke handige tips kunnen we elkaar meegeven? We bespreken dit met een collega die net een stap verder is dan jouw gemeente.

Netcongestie

In Bouwstenen-verband verzamelen we beleids- en praktijkinformatie over netcongestie. Hebben we hier iets aan? Welke ervaring hebben we zelf en wat kunnen we aan het overzicht toevoegen?

Wat verder ter tafel komt

Naast deze onderwerpen is er tijdens het hele programma ruimte om eigen onderwerpen te bespreken. Die onderwerpen kun je bij het aanmelden aangeven, dan bereiden we ons er op voor. Dus ben je druk met het Didam-arrest of huurprijsbeleid, wil je weten hoe anderen zaken aanbesteden? Meldt het ons voorafgaande of tijdens de bijeenkomst. 

Met wie

We doen deze dag vooral met elkaar en mensen van Bouwstenen die met genoemde onderwerpen bezig zijn.  

Datum, tijd en locatie

  • 19 juni 2024
  • van 10.30 tot 15.30
  • Gemeentehuis Houten, Onderdoor 25
 

Ben jij erbij?

Voor een goede organisatie horen we graag via deze link of je er al dan niet bij bent, waar vooral je interesse naar uit gaat (ruimen we meer tijd voor in), welke onderwerpen of vragen je zelf wilt inbrengen (bereiden we die voor) en of je net als collega’s in de appgroep wilt waar je tussen de bijeenkomsten door elkaar vragen kunt stellen.

 

Belangstelling lid te worden van dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-258 4337.

Image
Aanmelden

Meer informatie

Werkplezier

  • Rapport: Sleutelen aan je baan (Lingewaard, mei 2023)

Organisatie

  • Publicatie: Rollen in het vastgoedmanagement (Bouwstenen, 2017)
  • LinkedIn: Incidentele regelingen leiden tot onnodige kosten en werkdruk (VNG, oktober 2023)

Begroten en verantwoorden

  • Webinfo: Begroten en verantwoorden (Bouwstenen)

Verduurzamen

  • Webinfo: Duurzaam en fris (Bouwstenen)

Netcongestie

Datum
Aantal dagen
1.00
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN