LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Chefs en Vastgoedmanagement

Op vrijdag 10 juni 2022 is het gemeentelijk netwerk van Bouwstenen uitgenodigd op de Floriade. Er zijn die dag belangrijke zaken te bespreken, maar we nemen natuurlijk ook alle tijd om ons door Almere te laten inspireren.

Groen, gezond, circulair en meer

Image
Aeres Hogeschool - Floriade

Thema van de Floriade is Growing Green Cities en dat is meteen bij binnenkomst te zien hebben we begrepen. Er is veel beleid dat in en om maatschappelijk vastgoed een plek moet krijgen. Aan ons, vastgoedmensen, de opgave dit beleid samen met de wensen van gebruikers in een pand samen te brengen en wel zo dat het ook nog te betalen is. Daar gaan politieke besluiten aan vooraf; lokaal, maar ook nationaal. Denk bijvoorbeeld aan de wens om scholen, sportaccommodaties en buurthuizen breder te gebruiken, bijvoorbeeld voor kinderopvang, zorg, ontmoeten, voor vitale buurten en wijken, voor het realiseren van klimaatdoelen en voor allerlei andere dingen.

Van sectoraal naar integraal

Het centrale thema van de dag is beleidsintegratie. We benaderen het inhoudelijk en financieel en kijken daarbij ook welke boodschap we aan Den Haag willen meegeven om lokaal en landelijk beleid beter uitvoerbaar te maken; zonder al te veel rompslomp.

 

De ingrediënten van het programma komen uit ons ontwikkelwerk rond:

  • de vertaling van beleid naar ruimte ofwel antwoord op de vraag wat vastgoed kan bijdragen aan de diverse beleidsdoelen
  • de uitwerking hiervan voor een case in Delft (school) en Alphen aan de Rijn (oud gemeentehuis) 
  • de resultaten van het onderzoek met de Argumentenfabriek; hoe wordt structureel en incidenteel geld van het rijk zo naar het lokale bestuur gebracht zodat het snel beschikbaar komt en integraal en programmatisch kan worden besteed
  • de gemeentebegroting en verantwoording (BBV)

Uitwisseling en vervolg

Image
Kabelbaan Floriade

We delen de informatie, eigen ervaring, knelpunten en wensen. En we vertalen dat in antwoord op vragen als: wat kunnen we van elkaar leren, wat hebben we nodig en kunnen we zelf lokaal oplossen en wat hebben we nodig vanuit Den Haag. Dat doen we in groepen rond een thema en/of vergelijkbare gemeenten, zodat we ook veel met elkaar in gesprek kunnen. 

 

Het resultaat nemen we mee naar huis en verwerken we in vervolgacties voor Bouwstenen of als vragen/aanbod/bijdrage richting het Rijk, Commissie BBV of andere organisaties die graag met ons samenwerken. 

Programma

09.30 uur Ontvangst en welkom door Henk Hoogland, gemeente Almere
09.45 uur

Van sectoraal beleid naar ruimte met meerdere doelen

met o.a. Hiltrud Pötz van Atelier GroenBlauw 

11.15 uur Pauze
11.30 uur Van sectoraal geld naar integrale financiering en verantwoording
13.00 uur Lunch
13.45 uur

Rondleiding en gelegenheid zelf over het park te struinen, cafe’s en restaurants volop aanwezig 

19.00 uur Sluiting Floriade

Dag, tijd en locatie

  • vrijdag 10 juni 2022
  • 09.30 uur tot 13.45 uur, aansluitend vrij programma tot uiterlijk 19.00 uur
  • De Floriade, Archerpad 8, Almere
  • Parkeren: Lesplaats, 1324 ZK Almere (route)
 

Leuk als jij ook komt!

Deelnemers aan de netwerken Chefs Vastgoed en Vastgoedmanagement zijn van harte welkom en kunnen zich hier aan- of afmelden.

 

Nog geen lid van het netwerk Chefs of vastgoedmanagement, maar wel interesse in of vragen over het programma? Neem dan contact op met Ingrid de Moel via 06 5231 0845.

 

Aanmelden

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
1.00
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN