LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Juridische Zaken

Op donderdag 14 april 2022 ontmoeten de deelnemers aan het Bouwstenen-netwerk Juridische Zaken elkaar via Teams om met elkaar de diepte in te gaan.

Actuele zaken

We beginnen met een rondje actuele zaken die bij een ieder in de praktijk leven, zoals het Didam-arrest. We bespreken hoe we elkaar daarin vooruit kunnen helpen.

Van beleid naar afspraken

Met het maatschappelijk vastgoed streven we beleidsdoelen na, zoals ontmoeten, inclusie en duurzaamheid. Rond die doelen kunnen (juridische) afspraken met gebruikers worden gemaakt. Bouwstenen heeft samen met de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), Metafoor en Bijzondere Plekken een notitie gemaakt om een beeld te schetsen van mogelijke afspraken. Op de Maatschappelijk Vastgoeddag van afgelopen december, hebben we op basis van deze notitie de aftrap gegeven.

Hoe nu verderFloris van Galen

We bespreken met elkaar wat je langs welke weg zou willen regelen en hoe dat binnen de juridische kaders past. Dat doen we samen Floris van Galen, advocaat en partner bij TeekensKarstens en gespecialiseerd in het publiek vastgoedrecht. 

 

Ondertussen gaan we ook op zoek naar ‘vernieuwende’ voorbeelden en ander relevant onderzoek. Heb jij een mooi voorbeeld of idee? Dan horen wij het graag!

 

Aan de hand van de verzamelde informatie en voorbeelden werken we toe naar een definitieve notitie met voor de praktijk bruikbare artikelen. 

Datum & tijd

 • donderdag 14 april 2022
 • 14.00 - 17.00 uur
 • online via Teams

 

 

Ben jij er ook bij?  

Dat kan. Deelnemers aan het netwerk Juridische Zaken kunnen zich hier aan- of afmelden. En stuur je voorbeelden naar naomi@bouwstenen.nl.

 

Nog geen lid van het netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033 - 258 4337. Ook voor meer informatie over het partnership.

 

   

  Meer informatie

   

  Datum
  Aantal dagen
  0.50
  Prijs
  € 0.00
  Open of besloten
  Besloten
  Organisatie
  BOUWSTENEN