LinkedInYouTubeTwitter

Netwerken Makelen en Schakelen en Juridische Zaken

Op dinsdag 8 juni 2021 komt het netwerk Makelen en Schakelen samen met het netwerk Juridische Zaken online bij elkaar. 

Dubbel/meervoudig ruimtegebruik  

Centrale vraag is hoe je verschillende maatschappelijke activiteiten goed in één gebouw kunt onderbrengen (onderlinge versterking maatschappelijke functie en multifunctioneel gebruik). Het gaat daarbij: 

  • om zowel de juridische kant (huurcontracten) als de financiële kant (geldstromen)
  • vanuit zowel een private vastgoed rol (huurprijs) van een gemeente als een publieke rol waarbij beleid en programma kan veranderen, subsidies beschikbaar zijn en transparantie vereist is. 

Case Raadhuis Boskoop

We doen dat aan de hand van een case uit de gemeente Alphen aan den Rijn, waarbij meerdere gebruikers onderdak moeten vinden in het oude (monumentale) gemeentehuis van Boskoop. Deze is verbouwd en opgeknapt volgens het programma van eisen dat met de beoogde gebruikers is opgesteld. Deze gebruikers zijn een bibliotheek, buitenschoolse opvang, dagactiviteiten, inloopspreekuur en een buurthuis. Nadien heeft de gemeente een nieuw dorps- en buurthuizenbeleid vastgesteld.

Monique van der Steeg, gemeente Alphen aan den RijnUitwerking

Monique van der Steeg zal de case toelichten. Vervolgens kijken we wat je vanuit je rol als juridisch adviseur of makelaar zou adviseren als het gaat om de inrichting van de contracten en geldstromen. Dat doen we allemaal voor onszelf (bij wijze van voorbereiding) op basis van eigen inzichten en ervaring, maar we gaan hierover ook in gesprek met deskundigen, waaronder René van Ling (ICS Adviseurs), René Stern (Spectrum) en Machiel van Driel (BTW Instituut).

Voorbereiding

Leuk als je vast wilt nadenken wat jij Monique bij deze case zou adviseren en ons dat in een ½ A4 wilt toesturen. Je mag er ook je vragen bijzetten. We gebruiken dat voor de verdere voorbereiding van de bijeenkomst.

Datum en tijd

  • dinsdag 8 juni 2021
  • 14.00-15.30 uur
 

Doe ook mee

Deelnemers aan de netwerken Makelen en Schakelen en Juridische Zaken kunnen zich hier aan- of afmelden.

 

Ook meedoen met dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033 - 258 4337. Ook voor meer informatie over het partnership.

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.30
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN