aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Meebewegen met en afstoten van vastgoed

Op donderdag 15 oktober 2020 komt het netwerk Makelen en Schakelen bij elkaar. Door de aangescherpte maatregelen kan dat helaas niet op locatie in Nijmegen en dus schakelen over op een online bijeenkomst vanuit studio Bouwstenen.

De rol van de makelaar in tijden van corona

In mei 2020 hebben we punten van een Makelpunt gepitcht. We hebben daarbij gezien welke rol een Makelpunt kan spelen bij bijzondere omstandigheden en meebeweegt met de actualiteit, zoals nu met corona en de verkoopopgave die veel gemeenten hebben. Tijdens de bijeenkomst van vandaag bouwen we daarop voort. Hoe houdt je goed zicht op de veranderende huisvestingsvragen in tijden van corona? Hoe zorg je in je werk voor een goede verbinding tussen het sociaal, economisch en strategisch vastgoedbeleid van de gemeente (met aankopen, afstoten en verduurzamen van vastgoed). Welke plek heb jij daarin? Wat kom je daarin tegen en hoe los je dat op?  

Bestuurlijke verkoopopdracht in Nijmegen

Dan zoomen we in op de situatie in Nijmegen. Onze hosts Frank Faassen en Francis Vermeulen vertellen over hun rol bij de realisering van het gemeentelijk beleid, met name de bestuurlijke opdracht die ze hebben vastgoed af te stoten. Hoe werkt dat in de praktijk en wat zijn de belangrijkste lessen die zij ons mee kunnen geven.

We delen ook de ervaring bij anderen met afstootopgaves en bespreken wat we op dit gebied in de nabije toekomst kunnen verwachten. Zal corona en de economische crisis tot meer verkoop leiden. En zo ja wat zien we dan gebeuren? Wat kunnen we elkaar en anderen daarin meegeven?

De gast van vandaag

De gast van vandaag is Alex Dekker, hoofd makelaardij bij de gemeente Amsterdam. De Amsterdamse afdeling ‘makelaardij en tijdelijke exploitaties’ verzorgt alle aan- en verkopen, aan- en verhuren en taxaties voor de maatschappelijke en commerciële vastgoedportefeuilles van de gemeente.

 

Alex brengt tijdens de bespreking zijn kennis en ervaring over de verkoop van gemeentelijk vastgoed in en vertelt over de bestuurlijke, maatschappelijke en financiële keuzes in het verkoopprogramma van de gemeente Amsterdam.

Programma

10.30 uur Ontvangst
10.35 uur Huidige rol en plek makelaar
11.00 uur De afstoot opgave in Nijmegen
11.30 uur Versterking makelaarsrol
12.00 uur Afsluiting

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 15 oktober 2020
  • 10.30 - 12.00 uur 
  • Online, deelnemers krijgen een link toegestuurd

Ben jij er ook bij?

Deze bijeenkomst is voor deelnemers van het netwerk Makelen en Schakelen. We horen graag of je er wel of niet bij bent.

Interesse om ook deel te nemen?

Goed idee. Zie hier meer informatie over het netwerk Makelen en Schakelen of neem contact op met Bouwstenen via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over het Bouwstenen-partnership.

 

 

Meer informatie

Datum: 
donderdag, 15 oktober, 2020 - 10:30 tot 12:00
Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Makelen & Schakelen)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners