aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Route naar verduurzaming

Op 31 maart 2020 komen gemeentelijke portefeuillemanagers bijeen. We gaan aan de slag met twee thema’s, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Route naar verduurzaming

Half maart 2020 komt er meer duidelijkheid over de landelijke routekaart maatschappelijk vastgoed. Daarin wordt een portefeuille-aanpak en een bepaalde benadering voorgesteld. Tijdens de bijeenkomst gaan we deze met elkaar bespreken. Kunnen we de gegeven benadering een op een overnemen voor onze eigen portefeuille-routekaart of zijn er argumenten om het anders te doen? Denk daarbij aan argumenten op het gebied van:

  • beleid (sociaal/economisch beleid, klimaatbeleid, enzovoort)

  • financieën (terugverdientijden, beschikbare middelen, leencapaciteit)

  • organisatie (uitvoeringsprogramma, beschikbare capaciteit, cultuur, bestuur)

Het resultaat helpt ons in de eigen situatie de prioriteiten te onderbouwen en de juiste afweging te maken. Ook brengen we het resultaat in bij het netwerk verduurzamen, financiële experts en onderhoud om te kijken of zij er vanuit hun discipline nog iets aan kunnen toevoegen. Zo werken we met elkaar aan een praktisch houvast voor de eigen portefeuille-routekaart.

vijf 5 cijfer

De 5 belangrijkste producten

In de Bouwstenen-publicaties 'Rollen in het vastgoedmanagement' en 'Spelregels' worden de rol en activiteiten van de portefeuillemanager beschreven. Aan de orde komen ieders verantwoordelijkheden, drive en kwaliteiten en de zaken waarmee een portefeuillemanager zich bezig houdt.


in control 2019 coverTijdens deze bijeenkomst bespreken we de 5 belangrijkste producten van de portefeuillemanager. Welke dat zijn vragen we iedereen bij aanmelding mee te geven. Werken we aan hetzelfde? Hebben we hetzelfde beeld bij die producten? Heb je hiervoor de juiste tools? Hoe werkt het resultaat van het eerste thema door op de te maken producten?


Het resultaat geeft ons een beeld van waar iedereen mee bezig is, waarvoor we bij elkaar kunnen aankloppen en geeft mogelijk input voor een volgende bijeenkomst. 

Datum & tijd

  • dinsdag 31 maart 2020
  • 10.00 - 13.00 uur
  • Deelnemers hebben mail ontvangen
 

AanmeldenMeedoen?

Deelnemers aan het netwerk Vastgoedsturing kunnen gratis deelnemen. Fijn als ze zich tijdig aan- of afmelden.

 

Interesse om deel te nemen, maar nog geen lid van het netwerk? Neem dan contact op met Bouwstenen via 033 - 258 4337 of info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over het partnership.


 

Organisatie

Dit programma wordt inhoudelijk voorbereid door Sidney Mac Gillavry en Ingrid de Moel. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn. Voor wensen, vragen of informatie kunt u met hen contact opnemen. Ze staan u graag te woord.

 

 
Sidney Mac Gillavry Ingrid de Moel Inge Bommezijn
bbn Bouwstenen Bouwstenen
06 - 8317 5113 06 - 5231 0845 033 - 258 4337

Meer informatie

Datum: 
dinsdag, 31 maart, 2020 - 10:00 tot 13:00
Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Vastgoedsturing)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners