Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Sturingsinformatie helder in beeld (GEANNULEERD)

De bijeenkomst is vooral bedoeld om zaken met elkaar uit te wisselen. Over waar je in de praktijk tegenaan loopt en waar anderen je in kunnen inspireren of helpen. Maar we gaan ook aan de slag met een thema. 

Gezond, duurzaam en goed; Waar stuur je op?

Tot op heden worden de verschillende landelijke doelen, met name op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en circulariteit nog als aparte entiteiten gezien. Ze zijn nog nauwelijks geoperationaliseerd. Dat maakt de visie- en strategievorming en laat staan besluitvorming hierover bijzonder lastig.

 

Onder de veelheid aan inhoudelijke en organisatorische doelen en belangen weten lokale bestuurders vaak niet meer waar te beginnen en waar op te sturen. Mede daardoor wordt er in het algemeen nog vooral op geld en techniek gestuurd. Daar komt bij dat veel organisaties de basis van hun vastgoedmanagement nog niet op orde hebben. Het risico bestaat dat er te smal wordt gestuurd en niet alle kansen die het (uitbesteden van) onderhoud biedt, worden benut. 

 

Daarom gaan we aan de slag met de vraag: Hoe kunnen we de begrippen als gezondheid, duurzaamheid en circulariteit vertalen naar ons eigen werk; liefst zo dat ze ook gebruikt kunnen worden als breed te gebruiken kader. Ter voorbereiding maken we vanuit Bouwstenen vast een voorzetje zodat we niet blanco hoeven te beginnen.  

Sturingsinformatie in processchema 

De informatie waarop we willen sturen vraagt ook enige ordening. Tijdens de bijeenkomst geeft RPS een presentatie over sturingsinformatie in schema, waaruit de onderlinge relaties duidelijk in beeld worden gebracht. Samen bespreken we de diverse schema’s en  benaderingen die in de praktijk worden gebruikt en kijken we wat echt houvast biedt.

Routekaarten

Ook gaan we in op de aansluiting van de betrokkenen bij lokale routekaarten en horen we graag jullie gedachten over de nieuwe VNG routekaart die momenteel in de maak is, maar tegen die tijd wellicht in concept al beschikbaar. Dit keer mogen we gelijk meedenken.      

Programma

10.00u Opening en verkenning thema's
10.30u Operationalisering gezondheid, duurzaamheid en circulariteit
11.30u Sturingsinformatie in schema
12.30u Bespreken Routekaarten VNG en PO-Raad
12.45u Afspraken vervolg
13.00u Einde

Voor dit programma haken we aan bij de bijeenkomst 'Handige Informatie' van het netwerk Informatiemanagement op 23 september in Amsterdam.

 

 

Meedoen?

Deelnemers aan het netwerk Onderhoud kunnen gratis deelnemen. Wel graag aanmelden.

 

Geen lid, maar wel interesse?

  • Kom dan naar de bijeenkomst over handige sturingsinformatie op 23 september 2019.
  • Of kom een keer kennismaken met het netwerk voor € 150,- (exclusief BTW). Als je daarna aanhaakt worden deze kosten verrekend. 

Je kunt je ook alvast aanmelden voor de Bouwstenen-Jaarbijeenkomst op 28 november 2019 in Hilversum.

 

 

Meer informatie

 


Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
Bouwstenen (netwerk Onderhoud)

Snel naar

Partner worden?

Banner enquete scholen en gemeenten

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner