aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Voorzieningenplanning

Op 12 september 2019 is het netwerk Vastgoedsturing te gast bij de gemeente Den Haag in de voormalige Amerikaanse ambassade.

Culturele hotspot

De gemeente Den Haag heeft het gebouw nu in gebruik als 'culturele hotspot'. Een prachtige plek te zien en te ervaren hoe je als gemeente met behulp van vastgoed een cultureel klimaat kan stimuleren.

Voorzieningenplanning

De gemeente Amsterdam heeft onlangs een publicatie uitgebracht waarin ze een uitspraak doet over het gewenste voorzieningenniveau. Zij hebben hiervoor uitgezocht welke voorzieningen je nodig hebt voor een uitbreiding van 70.000 woningen. 

 

Juliette van den Broek, gemeente AmsterdamJuliëtte van den Broek (manager programmateam vastgoedontwikkeling van de afdeling Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam) komt vertellen hoe de afdeling gemeentelijk vastgoed beter kan sturen op haar portefeuille dankzij de inzet van de Amsterdamse referentienorm als instrument. Naar aanleiding van de uitbreidingsopgave van Amsterdam is het instrument ontwikkeld en wordt het nu ingezet bij de programmering van de voorzieningen. Maar de norm helpt ook bij de bestaande wijken, doordat Vastgoed beter aan tafel komt bij het zoeken van oplossingen voor huisvestingsvragen.

 

Vervolgens gaan we met elkaar verkennen hoe deze resultaten toepasbaar zijn op onze eigen gemeenten en hoe je hiermee in gesprek kan met je beleidsafdelingen.

Informatieplicht

Tijdens de lunch gaan we in gesprek met Frerik van der Pas (RVO) over de Informatieplicht en we sluiten de bijeenkomst af met een rondleiding door het gebouw.

Programma

09.45 uur Inloop
10.00 uur Voorzieningenplanning
12.00 uur Informatieplicht 
12.30 uur Rondleiding
13.00 uur Afsluiting


Datum, tijd en locatie

  • donderdag 12 september 2019
  • 10.00 - 13.00 uur
  • Lange Voorhout 102, 2514 EJ Den Haag

 

 

Meedoen?

Leden van het Bouwstenen-netwerk Vastgoedsturing kunnen gratis deelnemen. Wel graag vooraf aanmelden.

 

Geen lid, maar wel interesse? Kom dan een keertje kennismaken voor € 150,- (exclusief BTW). Als je daarna aanhaakt bij het netwerk worden deze kosten verrekend. Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst van 12 september.

 

 

Meer informatie

Datum: 
donderdag, 12 september, 2019 - 10:00 tot 13:00
Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
Bouwstenen (netwerk Vastgoedsturing)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners