aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Klimaatbeleid & Organisatie van het beheer

Op dinsdag 19 maart 2019 komt het nieuwe Bouwstenen-netwerk Sportief Vastgoed voor de eerste keer bij elkaar in Arnhem. Ook kennismakers zijn van harte welkom.

 

Sporthal De Laar WestWe zijn hiervoor te gast in Sporthal De Laar West in Arnhem. Sinds 2017 staan er 520 zonnepanelen op het dak die, in principe, 45 huishoudens een jaar lang van stroom kunnen voorzien. De opgewekte stroom wordt door de sporthal zelf verbruikt. Daarnaast zijn in het pand een kinderdagopvang, een buitenschoolse opvang en een jeugdhonk ondergebracht, en kan er ook vergaderd worden.

Thema’s

Tijdens deze eerste bijeenkomst zoomen we in op het klimaatbeleid en de organisatie van het beheer bij de verschillende gemeenten. Ook kijken we hoe we de andere thema’s uit de enquête onder deelnemers kunnen uitwerken.

Organisatie

We gebruiken de resultaten van de enquête over de organisatie van sport in diverse gemeenten als basis voor een nadere kennismaking. Hoe ben je georganiseerd en wat betekent dat voor de inhoud van je werk? Wat is je relatie met sportverenigingen en andere actoren? Wat bindt ons en waarin zijn we verschillend? We bekijken dat tegen de achtergrond van het landelijk beeld zodat we kunnen zien of we vanuit organisatorisch perspectief representatief zijn.

Routekaart verduurzaming

Binnen bouwstenen wordt gewerkt aan een routekaart verduurzaming en bij RVO is een routekaart sport in de maak. We bespreken de insteek en acties voor gemeenten en wat we verwachten daarin tegen te komen. Ook kijken we wat we kunnen aanvullen en welke suggesties we richting de kaartmakers kunnen doen.

Verdere uitwisseling

Uiteraard is er veel ruimte voor onderlinge uitwisseling en verkennen we de ins en outs van de vraagstukken op het gebied van het accommodatiebeleid, de samenwerking met verenigingen en het mogelijke doel en opzet van een evaluatie van privatisering.

 

Alle lessen die getrokken worden uit deze bijeenkomst, worden nader uitgewerkt en vormen een leidraad voor de volgende bijeenkomst die in september zal plaatsvinden.

Programma

10.00 uur Welkom & rondleiding
10.30 uur Verdiepende kennismaking
11.15 uur Routekaarten
12.00 uur Verdere uitwisseling
12.30 uur Afsluiting met lunch

Datum, tijd en locatie

  • dinsdag 19 maart 2019
  • 10.00 - 13.00 uur
  • Sporthal de Laar West, Brabantweg 115, 6844 GA Arnhem

 

 

Ook meedoen?

Deelname is gratis voor leden van het netwerk Sportief Vastgoed. Wel graag vooraf aanmelden.

 

Geen lid van het netwerk, maar wel geinteresseerd in deelname? Kom dan kennismaken voor € 150,-. Als je je daarna aansluit bij het netwerk, worden deze kosten verrekend. Je kunt je hier aanmelden.

 

Of wordt partner van Bouwstenen en sluit je aan bij dit netwerk.


 
Datum: 
dinsdag, 19 maart, 2019 - 10:00 tot 13:00
Aantal dagen: 
0.50
Open of besloten: 
Open
Organisatie: 
Bouwstenen (netwerk Sportief Vastgoed)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners