LinkedInYouTubeTwitter

Onderhoudscontracten en verduurzaming

Op dinsdag 26 juni komen de netwerken 'Vastgoedmanagement' en 'Onderhoud' bij elkaar in Den Bosch rondom het thema Onderhoud en duurzaamheid.  

 

Den Bosch als voorbeeld

Verduurzaming staat bij iedereen hoog op de agenda, maar hoe en in hoeverre is verduurzaming meegenomen in de onderhoudscontracten en wat kunnen we van elkaar leren?

 

De gemeente Den Bosch geeft ons een kijkje in hun onderhoudscontracten en de wijze waarop hierbij zij met verduurzaming rekening houden. Welke overeenkomsten en verschillen zien we bij de eigen onderhoudscontracten? Welke tips en tricks nemen we vervolgens mee naar huis?

 

Energieverspilling door slecht onderhoud

Ed Rooijakkers, initiatiefnemer en rapporteur van de ISSO-publicatiereeks Duurzaam Beheer en Onderhoud, doet al jaren onderzoek naar de verspilling van energie in kantoorgebouwen. In een recent verschenen artikel in Cobouw stelt hij: "onvoldoende en soms ronduit slecht onderhoud en beheer is in circa driekwart van de kantoren verantwoordelijk voor een energieverspilling van 10 tot wel 30%. De jaarlijkse verspilling van alle kantoorgebouwen in Nederland is drie tot zes keer zo groot als alle duurzame energie die de Nederlandse windparken op zee jaarlijks opwekken."

 

Hij zal ons vandaag vertellen waar we op moeten letten bij de onderhoudscontracten rond het beheer en onderhoud van onze panden. 

 

Programma

09.30 Inloop en ontvangst
09.45 Duurzaam gebouw - BBS Boschveld
10.00 Verduurzaming; Zonnepanelen, Onderhoud, Monitoring & Contracten - Gemeente Den Bosch
10.30 Verdieping
11.15 Korte pauze
11.30 Beheer- & Onderhoudscontracten - Ed Rooijakkers 
12.00 Discussie/Vragen/Stellingen
12.45  Afsluiting met lunch

 

Met wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers aan de Bouwstenen-netwerken 'Vastgoedmanagement' en 'Onderhoud' maar staat tegen betaling van € 150,- ook open voor kennismakers.  

 

Datum, tijd en locatie

  • dinsdag 26 juni 2018
  • 09.30 - 13.30 uur (inclusief lunch)
  • Bredeschool BBS Boschveld, Zernikestraat 2, 5223 CB Den Bosch (op loopafstand van centraal station Den Bosch)

 

 

Ook meedoen?

Deelnemers aan de netwerken Vastgoedmanagement en Onderhoud kunnen zich hier aanmelden. (Nog) geen lid, maar wel interesse? Kom dan een keertje kennismaken voor € 150,- (exclusief BTW). Je kunt je hier aanmelden.

 

 

 

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.50
Open of besloten
Open
Organisatie
Bouwstenen