aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Ervaringen met Duurzaam Meerjaren Onderhouds Plan (DMOP)

Deze bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers en belangstellenden van de netwerken Verduurzamen en Financiële Experts.

 

Duurzaam vastgoedbeleidKruisbestuiving
Het Bouwstenen netwerk Verduurzamen heeft afgelopen jaar verdieping gezocht in de wijze waarop verduurzaamheidstrajecten in de markt gezet kunnen worden. En het netwerk Financiële Experts heeft aan de hand van concrete voorbeelden de financiële kant van de verduurzaming besproken. Hier zit dus een kans tot kennisuitwisseling. Immers, het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed levert gemeenten een lagere CO2-uitstoot en lagere energiekosten op. Zo kunnen zij geld besparen en tegelijkertijd het goede voorbeeld geven aan burgers en bedrijven. 

 

Stap voor stap wijzer
Tijdens deze bijeenkomst gaan we elkaar wijzer maken door samen de ‘lessons learned’ van de afgelopen jaren te verzamelen. Dat doen we aan de hand van de stappen in de ‘Leidraad Duurzaam Meerjaren Onderhouds Plan (DMOP) gemeente', die in 2013 is opgezet door RVO. We gaan die leerervaring ook vastleggen, zodat gemeenten die nog niet zo ver gevorderd zijn, niet in dezelfde valkuilen lopen en kunnen leren van de ervaring die inmiddels is opgedaan.

 

De Leidraad DMOP biedt een heldere structuur van Initiatief, Verkenning, Inventarisatie, Definitie, Uitwerking, Besluitvorming, Planning en tenslotte Realisatie en Monitoring. Deze fasering geeft houvast in de te nemen stappen en het verzamelen van de ervaring die we hiermee hebben opgedaan. 

 

Datum, tijd, locatie

  • Dinsdag 10 oktober

  • Van 09.30 uur tot 13.00 uur (inclusief lunch)

  • Volksuniversiteit Utrecht, Nieuwegracht 41, Utrecht (centrum Utrecht, circa 15 min. lopen vanaf CS)

 

 


Meedoen?

Bent u deelnemer aan het netwerk Verduurzamen of Financiële Experts, dan kunt u zich hier aanmelden.

 

Wilt u komen kennismaken? Dat kan. De kosten zijn in dat geval € 125,- (exclusief BTW). Als u daarna aanhaakt bij één van deze netwerken worden deze kosten verrekend. U kunt zich hier aanmelden.

 

 

 

Meer informatie

Datum: 
dinsdag, 10 oktober, 2017 - 09:30 tot 13:00
Aantal dagen: 
1.00
Organisatie: 
Bouwstenen voor Sociaal

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners