aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

1604 Gezocht: Case voor studenten interieurarchitectuur

Gezocht
Onderzoeksopgave voor masterstudenten interieurarchitectuur. Wilt u iets laten uitzoeken over een maatschappelijk thema dat met ruimte samenhangt? Meld dan uw case aan!


De opleiding
Artez Academie voor bouwkunst is voor de masterstudie interieurarchitectuur op zoek naar case-studies uit het werkveld: sociale vraagstukken die met ruimte of interieur te maken hebben, waar een externe opdrachtgever echt iets (nieuws) over wil weten.

Hoe werkt het?
Studenten gaan hier in een groep van 6 - 10 een jaar lang onderzoekend en ontwerpend mee aan de slag. De inbrenger van de case studie gaat samen met Artez de onderzoeks-vraag voorbereiden en de studenten begeleiden vanuit de opdrachtgever-rol. Docenten van Artez doen de vakgerichte begeleiding. 

Eisen aan de case
De opgave moet interessant genoeg zijn voor een jaar groepswerk, gericht zijn op een duidelijk resultaat en ruimte bieden voor innovatie.

Wat te verwachten?
Van onderzoekende ontwerpers kan je creativiteit verwachten, visualisaties, ruimtelijke concretisering, ontwerpoplossingen, en instinct voor zowel het praktische als het schone. 

Ervaring voorgaande jaren

Irene Müller

Irene Müller, docent case-studie; "Studenten hebben in 2012 een case gedaan rond basisscholen. Dat is heel goed bevallen. De opdrachtgever heeft flink wat gekregen en was heel tevreden over het resultaat. De resultaten zijn gepresenteerd tijdens een symposium en er is door Bouwstenen een artikel over geschreven."

"In 2013 hebben we via Bouwstenen een case binnengekregen rond dagbesteding voor licht verstandelijk gehandicapten, van een enthousiaste en betrokken opdrachtgever; s' Heeren Loo. De tussenresultaten worden goed ontvangen. Enkele zijn te vinden op het studentenblog. In mei was er een tussentijds mini-symposium. De eindresultaten worden in de herfst op een afsluitend symposium gepresenteerd."

Aanmelden
Als u een case wilt inbrengen, kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met Irene Müller: 06 457 287 00, info@irenemuller.nl of i.muller@artez.nl

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?