aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

1504 Gezocht studenten en docenten voor Week van het Lege Gebouw

Week van het Lege Gebouw 2015: GET REAL!

 

Logo week van het Lege Gebouw: Logo week van het Lege Gebouw

In De Week van het Lege Gebouw van 4 tot en met 8 juni 2015 onderzoeken studenten en docenten van verschillende hogescholen en universiteiten in groepsverband toekomstplannen voor en de leefbaarheid in de omgeving van het leegstaande Cascade-gebouw in het  Amsterdamse Sloterdijk. Door de interdisciplinaire teamsamenstelling zullen unieke dwarsverbanden en verrassende resultaten ontstaan. De organisatie is in handen van de Reinwardt Academie (AHK) vanuit het Heritage Lab in Amsterdam Creative Industries Netwerk in samenwerking met het bureau voor culturele innovatie Non-fiction. 

 

Meedoen
Ben je student en wil je meedoen? Of ben je werkzaam voor een onderwijsinstelling en wil je studenten laten deelnemen? Neem dan contact op met Nancy van Asseldonk (020 - 527 7162). Ook voor vragen over het programma en praktische zaken. Deelname is gratis voor studenten van hogescholen en universiteiten. Het aantal plekken is beperkt; bij teveel aanmeldingen zal een selectie worden gemaakt.

 

Sloterdijk
De eerdere twee jaargangen van de Week van het Lege Gebouw vonden plaats in Den Haag. Dit jaar is de casus het voormalige hoofdkantoor van Gemeentewaterleidingen Amsterdam aan de Ring A10 in Sloterdijk. Het acht verdiepingen tellende gebouw staat leeg sinds 2010. Sloterdijk verandert langzaam van een kantorenpark naar een gemengd gebied met woningen en hotels. De studenten onderzoeken toekomstplannen voor het gebouw en de leefbaarheid in de omgeving.

 

Week van het Lege Gebouw
De organisatie van het Week van het Lege Gebouw komt voort uit de behoefte van het Atelier Rijksbouwmeester, het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om de leegstandsproblematiek onder de aandacht te brengen bij onderwijsinstellingen.

 

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?