aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Multifunctioneel

BaLaDe

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

BaLaDe is een centrum voor:

- onderwijs

- kinderopvang

- eerstelijns zorg

- verzorging

- verpleging

- beschermd en regulier wonen

- ontmoeting

Locatie

Balade 1
5142 WX Waalwijk

Kompanije

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Om de leefbaarheid in de dorpen Jubbega-Hoornsterzwaag te verbeteren namen de gemeente Heerenveen en woningbouwvereniging Accolade het initiatief om een Multifunctionele Accommodatie te realiseren. De MFA moet een centrale plaats innemen in de dorpsgemeenschap en moet voor jong en oud een ontmoetingscentrum vormen. In de MFA komen de functies onderwijs, sport, welzijn en wonen bij elkaar. De bestaande sporthal is uitgebouwd tot een multifunctioneel centrum van ruim 11.000 vierkante meter. In het gebouw zijn energiebesparende maatregelen verwerkt zoals een warmtepompsysteem uit buitenlucht. Hiermee wordt het gebouw in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd. Het complex biedt onderdak aan de volgende gebruikers: • Twee basisscholen (cbs Fan e Wiken en obs De Feart) • Bibliotheek • Zorgsteunpunt (Talant, Thuiszorg de Friese Wouden/ Zorgcentra Moerborch) • Caleidoscoop (welzijnswerk, peuterspeelzaal) • Kinderwoud (buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf) • Expansiebestuur – sporthal + gymzaal en kantine • Tandarts/ fysiotherapie/ dierenarts / consultatiebureau • 18 psychogeriatrische woningen + 12 zorgwoningen Daarnaast zijn 12 levensloopbestendigde woningen ontwikkeld (2 onder 1 kap) die worden bediend vanuit het zorgsteunpunt.

Locatie

Ericalaan 24a
8411 VK Jubbega

Icoon

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het ICOON is een nieuw voorzieningencluster voor informatie, cultuur, onderwijs en sport voor de nieuwbouwwijk Vathorst te Amersfoort. "Een fantastisch gebouw voor alle inwoners van Vathorst, Hooglanderveen en de rest van de stad Amersfoort. Wegdromen in een lekker leesboek, studeren, een cursus volgen op het gebied van dans, muziek, theater of beeldende kunst, een voorstelling bezoeken, spelen, een plek zoeken om te werken, je verder ontwikkelen, of gewoon iemand ontmoeten en samen met een kop koffie even bijkomen. ICOON biedt het allemaal!"

Locatie

leeghwater 1-3
3825 MR Amersfoort

De Magneet

Soort onderneming: 

Locatie

De Grote Beer 20
7904 LW Hoogeveen

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Ontmoetingshuis vormt het hart van de nieuwe wijk Veenendaal-Oost en biedt plaats aan een groot aantal gebruikers. Zo zijn er drie basisscholen, twee kinderdagverblijven, peuterspeelzaal, welzijnswerk, drie kerken, feest- en vergaderruimtes en een grote sporthal.

Locatie

Spiesheem 54
3907 NJ Veenendaal

Mozaiek, MFC Het

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In het MFC zijn de scholen De Vrijheid en Prins Constantijn gevestigd. Daarnaast hebben de Blokkendoos, het Digitaal Trapveld, BV Sport, Hulp & Welzijn Leeuwarden met kinderopvang, peuterwerk en jongerenwerk. 

 

Locatie

Droppingsstraat 14
8923 BW Leeuwarden

De Greiner

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het rijksmonument bestaat uit eenentwintig kleinschalige bedrijfsruimten voor ondernemers, zestien atelierruimten voor kunstenaars, een kinderdagverblijf en vier ruimtes voor andere maatschappelijke doeleinden. Het plein voor het gebouw is door gemeente Haarlem opnieuw ingericht.

 

Locatie

Voorhelmstraat 25
2012 ZM Haarlem

Voorzieningenhart 't Hert

Soort onderneming: 

Locatie

Thijmstraat 40
6531 CS Nijmegen

De Dompelaar

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Dompelaar is in 2006 geopend en huisvest de dorpshal, Meester Ivenschool, computerruimte, bibliotheekpunt De Lage Beemden, peuterspeelzaal De Elsenrakkertjes, het buurthuis, jeugdhonk, hobbyruimte en een gymzaal met podium. 

Het beheer wordt uitgevoerd door een commissie (schoolhoofd, voorzitter van dorpsoverleg en onafhankelijk voorzitter). Daarnaast is de buurthuiscommissie van het dorpsoverleg verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie. Het klein onderhoud in het gebouw gebeurt zo veel mogelijk door vrijwilligers. De buurthuiscommissie hoeft voor het gebruik van het gebouw géén huur of rente- en afschrijvingskosten te betalen. Alle 29 verenigingen en ook andere organisaties in Elsendorp hebben een sleutel van De Dompelaar. Zij kunnen er vrij van huur gebruik van maken, ze betalen alleen de gebruikte drankjes en een bijdrage in de schoonmaakkosten.

Het Dorpsoverleg Elsendorp bestaat uit een groep enthousiaste mensen die zich op allerlei fronten inzetten voor de belangen van Elsendorp en haar inwoners. Het Dorpsoverleg organiseert overleg tussen alle Elsendorpers. Daarnaast vertegenwoordigt het Dorpsoverleg de belangen van Elsendorp bij de gemeente en bij andere instanties. Het Dorpsoverleg zet zich in voor het dorp als geheel, niet voor individuele vragen.

Locatie

St. Janstraat 49-50
5424 TS Elsendorp

de Brinkhof

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Brinkhof is een ontmoetingsplaats voor iedereen! Voor de lokale bevolking, maar ook zakelijk. De combinatie maakt het leefbaar en uniek in z`n soort.De veelzijdigheid aan ruimte en faciliteiten voor kleine en grotere gezelschappen. Ruime keuze mogelijkheden gekoppeld aan kwaliteit in dienstverlening. De inspirerende omgeving zal uw bijeenkomst positief beinvloeden. Evenementen Concerten. Sport, biljart en klaverjas toernooien. Bedrijfs- en Volksdans dagen. Congressen, Vergaderen , Recepties en Bedrijven. Kerstmarkten en Harmonica trefdagen. Allemaal evenementen die u bij ons kunt houden. Een bijeenkomst op maat voor ca. 10 tot 1500 personen.

Locatie

Brink 1
9331 AA Norg

De Tribune

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Tribune huisvest een klim- en bergsportcentrum, 102 zelfstandige studentenwoningen voor topsportende studenten, 36 kamers voor internationale (sportende) studenten, zorgwoningen van Cordaan en horeca met een terras. Het gebouw is duurzaam en fungeert daarnaast als geluidswal voor de woonwijk er achter. Zowel door zijn opvallende, grillige vormen als door de lengte van 150 meter en hoogte van 44 meter is De Tribune een markant herkenningspunt langs de Ringweg A10. Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau Claus en Kaan uit Amsterdam.

 

Locatie

Laan van Spartaan
Amsterdam

Het Kasteel

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Kasteel is een brede school, waarin basisonderwijs (bs de Kameleon), kdv en bso worden gecombineerd. Daarnaast zijn er diverse multifunctionele ruimtes, bedoeld voor ontmoeting, hobby en maatschappelijke ontwikkeling voor vrijwel alle leeftijdsgroepen.

Locatie

Heeckerenstraat 201
6882 DA Velp

Brede Bossche School

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

 

BrabantWonen bouwt in Den Bosch de Brede Bossche School, een multifunctioneel en duurzaam gebouw. De woningcorporatie volgt de concepten Passief Bouwen en Frisse Scholen.

Onderwijs en ontmoeting
In het gebouw komen een basisschool, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Naast een onderwijsfunctie krijgt het gebouw ook een ontmoetingsfunctie met een sportzaal, barzaal, computerhuis, schoolbibliotheek en wijktheater.

Nieuwbouwwijk
Meerendonk is de nieuwbouwlocatie ‘achter’ de Gestelse Buurt in ’s-Hertogenbosch. De komende jaren bouwt BrabantWonen hier onder andere 262 woningen, een Brede Bossche School, 34 zorgwoningen voor dementerende ouderen, en 18 seniorenappartementen.

 

interieur bbs: interieur bbsbbs boschveld

 

Locatie

Zernikestraat 2
5223CD Den Bosch

Antares Leusden

Soort onderneming: 

Locatie

Maximaplein 7
3832 JS Leusden

Oranjehof

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

‘Dorpshart’ in combinatie met wonen, zorg en sport. Gebruikers: dorpshuis De Toekomst, Attent (voorheen Spar), woningen van Volksbelang, het opleidingscentrum Reinaerde, peuterspeelzaal Humpie, zorgaanbieder QuaRijn, de bibliotheek en Piet de Springerschool.

Ook de gemeente is als ontwikkelaar van de uitbreidingslocatie Oranjehof betrokken bij deze maatschappelijke ontwikkeling in Langbroek. Voor informatie over het project Oranjehof kunt u contact opnemen met de gemeentelijk projectleider mevrouw Tanja Notten, via telefoonnummer 0343 59 55 95 of per email info@wijkbijduurstede.nl.

Locatie

Doornseweg
3947 MB Langbroek

ACEC gebouw

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het ACEC-gebouw aan de Roggestraat in Apeldoorn is de thuisbasis van diverse culturele en creatieve organisaties en instellingen.
Omdat deze organisaties permanent ruimte in dit pand huren, is het voor particulieren niet mogelijk hier een ruimte te huren. Accres verzorgt het beheer en de exploitatie van het pand.

Locatie

Roggestraat 44
7311 CD Apeldoorn

De Groene Hoven

Soort onderneming: 

Locatie

Koninginnelaan 280
7315 EE Apeldoorn

De Hoge Weye

Soort onderneming: 

Locatie

Dorpstraat 34
7361 AV Beekbergen

Drieschoten

Soort onderneming: 

Locatie

Snelliusstraat 2
7316 JX Apeldoorn

Huis voor Schoone Kunsten

Soort onderneming: 

Locatie

Nieuwstraat 377
7311 BR Apeldoorn

Op Dreef

Soort onderneming: 

Locatie

Kooikersplaats 33-35
7328 AX Apeldoorn

Vrijzicht

Soort onderneming: 

Locatie

Zichtweg 92
7335 AW Apeldoorn

Wenumse Watermolen

Soort onderneming: 

Locatie

Oude Zwolseweg 164
7345 DG Wenum-Wiesel

De Meevaart

Soort onderneming: 

Locatie

Balistraat 48 A
1094 JN Amsterdam

De Willinklaan

Soort onderneming: 

Locatie

1067 SL Amsterdam

Sport - en gemeenschapscentrum 'Haestinge', Sint-Maartensdijk

Soort onderneming: 

Locatie

Sportlaan 2d
4695 Sint-Maartensdijk

Sport –en gemeenschapscentrum Haestinge, Sint Maartendijk (THOLEN)

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De gemeente Tholen ziet ‘ontmoeting’ als één van de pijlers van de leefbaarheid binnen de kernen. Deze nieuwe sport- en gemeenschapscentrum dient een ontmoetingsplek bij uitstek te zijn. Ontmoeting vindt plaats zowel binnen als buiten verenigingsverband.

Het nieuwe Haestinge beschikt over geschikte ruimten en voorzieningen om lokale verenigingen in staat te stellen hun verenigingsactiviteiten uit te oefenen. Daarnaast zal het gebouw geschikt zijn voor niet-verenigingsactiviteiten zoals vergaderingen, conferenties en feesten en partijen. De horecavoorziening dient te worden beschouwd als een voorziening ten behoeve van de activiteiten, welke in het gebouw plaatsvinden.

Door de wisselende behoeften van verenigingen in de loop van de jaren, moet het gebouw binnen zijn technische levensduur zonder ingrepen in de basisconstructie, voor wat betreft indeling aangepast kunnen worden. Er moet daarom gestreefd worden naar ruime overspanningen.

In het ontwerp van het gebouw is openheid en de verbinding tussen binnen en buiten sterk aanwezig. De positie van het gebouw ten opzichte van de woonkern speelt daarin een belangrijke rol. Het ontwerp van de buitenruimte is daarbij van groot belang en versterkt de relatie tussen het gebouw en de woonkern.

Locatie

Sportlaan
Sint-Maartensdijk

Het Anker

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Realisatie van de nieuwbouw van wijkcentrum en sporthal Het Anker in Stinspoort

Het College van B&W heeft in haar vergadering d.d. 15 februari 2011 de voorkeur uitgesproken voor de realisatie van een nieuw wijkcentrum met sporthal in Stinspoort. Ook de Raad heeft in haar vergadering d.d. 21 maart 2011 hiervoor de voorkeur uitgesproken. Vervolgens heeft de Raad in juli 2011 (PPN 2012- 2015) besloten tot nieuwbouw van Het Anker in Stinspoort. Het plan van aanpak is in samenwerking tussen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling en Projectontwikkeling opgesteld. De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling is in beginsel ambtelijke opdrachtgever voor het project. In deze fase is vastgoed adviseur en kan vanuit die rol advies geven ten aanzien van ondermeer het toekomstig beheer en exploitatie van het gebouw. Bij de start van de uitvoering neemt de afdeling Vastgoed de rol van opdrachtgever over. Tijdens het proces worden tussen de gemeente en Stichting Wijkcentrum Het Anker (hierna afgekort als Stichting Het Anker) als toekomstig huurder afspraken gemaakt over het beheer en de exploitatie aangezien de gemeente/vastgoed de eigenaar wordt van het nieuwe complex. De realisatie van het project staat gepland voor medio 2014

Locatie

Zwolle

MFA De Kreek

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In het centrum van de wijk Bangert en Oosterpolder is MFA de Kreek dé accommodatie voor buurtbewoners van alle leeftijden. De Kreek biedt ruimte voor onder andere:

  • Basisonderwijs
  • De Brede School Bibliotheek
  • Sportverenigingen
  • Zorg en welzijn
  • Diverse activiteiten voor jong en oud
  • Kinderopvang en buitenschoolse opvang
  • Peuterspeelzaal
  • Jongerenwerk

Meer informatie vindt u op www.dekreekhoorn.nl.

Op youtube staat een filmpje over de duurzame kenmerken van het gebouw: http://youtu.be/Zw6uJk3B12I

Locatie

Meetketting 1
1689 XD Zwaag

MFA De Pleats

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Op 27 april 1961 werd het cultureel centrum geopend onder de naam: “de Pleats”. In de loop van de jaren zijn er veel activiteiten geweest in “de Pleats” aan de Schoolstraat zoals: toneelvoorstellingen, cursussen, hobbytentoonstellingen, recepties, bruiloften, muziekrepetities en uitvoeringen etc. Door al deze activiteiten raakte de Pleats zeer populair en werd het al gauw te klein. Daardoor was uitbreiding noodzakelijk. In 1978 werd het “Lytshús” er bijgebouwd. Vorm en materialen van de nieuwbouw zijn zoveel mogelijk aan de bestaande Pleats aangepast. In de loop der jaren zijn er wederom enkele uitbreidingen of renoveringen geweest wat geleid heeft tot het huidige resultaat. Vanaf november 1997 zwaaien Eelke en Geesje Duursma de scepter in De Pleats. Onder het motto “altijd gastvrij” willen zij u samen met de medewerkers een aangenaam verblijf in De Pleats bieden.

Locatie

Schoolstraat 82
9251 ED Burgum

MFC Tiendeveen

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Een MFC waarin dorpshuis de Eiken , de voetbalvereniging v.v. Tiendeveen en de openbare basisschool J.C. Rahder geintregeert zijn in een gebouw in een landschappelijke omgeving, wat uitdrukkelijk terugkomt in de vormgeving van het gebouw. Duidelijk herkenbaar aan het groene golvende mossedumdak.

Locatie

Molenweg 4A
Tiendeveen

Stadslandgoed de Kemphaan

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het doel van Stadslandgoed de Kemphaan is om inwoners en gasten van Almere in een culturele omgeving te betrekken bij de natuurlijke leefomgeving. Kernbegrippen hierbij zijn duurzaam, vernieuwend, laagdrempelig en gezamenlijk.

Op het stadslandgoed zijn organisaties gevestigd die diensten en producten aanbieden in het kader van deze doelstelling. Zo zijn er biologische producten van het stadslandgoed, activiteiten in het kader van natuur en cultuur en wordt er voorlichting gegeven. Het stadslandgoed biedt landschappelijk en recreatief de mogelijkheid tot natuurbeleving, leren, recreëren, sporten, rust, ontspanning, omgaan met flora en fauna.

Locatie

Kemphaanlaan Waterlandseweg
Almere

Boerderij de Kapel

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In een monumentale boerderij (eigendom van stichting volkskracht) aan de rand van Rotterdam ligt dit werkproject van Pameijer. In deze boerderij zijn een aantal vergaderzalen ingericht die gehuurt kunnen worden. Tevens is in de boerderij een bakkerij gevestigd. Cienten met een verstandelijke beperking doen zoveel mogelijk het werk.

Locatie

Kapelburg 296
3085 HV Rotterdam

Elf13

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Een kerkgebouw uit 1929, de Pastoor van Ars kerk, omgebouwd tot een multifunctioneel centrum.

Er is een mogelijkheid om rondgeleid te worden in het gebouw.
Aanvragen hiervoor bij de receptie van Combinatie Jeugdzorg, 040-7022959

Locatie

Pastoor van Ars Plein
5622CH Eindhoven

Het Kristal

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Kristal is gebouwd als centrum voor een nieuwe wijk: Zuidbroek in Apeldoorn. Het complex omvat vier scholen, een multifunctioneel zwembad, een grand café, een gezondheidscentrum, een gymzaal en een commerciële plint voor winkels. Daarnaast zijn er vier woontorens voor huisvesting van circa 100 ouderen met een CIZ-indicatie. 

Locatie

Distelvlinderlaan 200
7323 XB Apeldoorn

Dok Zuid

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Dok Zuid is een multifunctioneel wijkcentrum. Hierin zitten de wijkraad, de jeugdgezondheidszorg, een Brede Vleugelschool met een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf en een gezamenlijke BSO. Bovendien zijn er drie basisscholen, van elke denominatie één, een bibliotheek en een gezondheidscentrum gevestigd. Boven het gezondheidscentrum zijn huurwoningen: 20 appartementen en 16 zorgappartementen.

 

Locatie

1e Wormenseweg 460
7333 GZ Apeldoorn

Het Saalicon

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

in een oude kerk in het dorp Creil (noordoostpolder) is een MFA gevestigd, waar zorg- en welzijnsdiensten, kapper, pedicure en kinderopvang wordt aangeboden. Alles is erop gericht om mensen in dit dorp zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en gezinnen voorzieningen te bieden.

Locatie

Graaf Florislaan 51-53
8312 AW Creil

Brede School de Octopus

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Partners hebben vanuit hun gezamenlijke doelstellingen gewerkt aan het ontwerp van het gebouw. De partners zijn: obs de Wissel, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de speel-o-theek en Atichting Kinderopvang Haren.

Locatie

Mellenssteeg 16
Haren

de Bantuin

Soort onderneming: 

Locatie

Pastoor Kierkelsplein 20
5916SW Venlo

de Kreek

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De MFA de Kreek geeft onderdak aan een basisschool, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang, een sporthal, een buurthuis en een brede schoolbibliotheek. Het gebouw bestaat uit een ‘lichaam’ met de gezamenlijke functies en de sporthal en een ‘vleugel’ met basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Om de publieke doorgang dwars door het gebouw te kunnen realiseren is op de begane grond slechts een kleine entreehal gemaakt en het grootste deel van het gezamenlijk programma naar de 1e verdieping gebracht. Door de erker met bijzondere ramen aan de voorkant ontstaat hier een etalage voor het wijkcentrum, met uitstraling en expressie naar de wijk. Kleuraccenten binnen en buiten geven het gebouw een vrolijke en frisse uitstraling.

Locatie

Meetketting 1
1689 XD Zwaag

Pagina's

Abonneren op Multifunctioneel

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?