aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Zorg

Pius X, Den Haag

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Gezondheidscentrum dat gevestigd is in een door Vestia verbouwde naoorlogse kerk. Behalve huisartsen wordt fraaie gebouw o.a. ook gebruikt wijkloket, apotheek, consultatiebureau, fysiotherapeut, de jeugdgezondheidszorg en Thuiszorg Den Haag

 

Locatie

Zonneoord 288H
2544KM Den Haag

Pannenhoef, Kaatsheuvel

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In Pannenhoef zitten een verscheidenheid aan functies onder een dak. Van een basisschool tot een zorgthotel, van een tandarts tot appartementen voor intensieve zorgverlening. Het Wijkpunt is de centrale plek op deze locatie. De instellingen onderling hebben goede afspraken gemaakt over de samenwerking. Dit heeft geleid tot een gezamelijke front en back office. Pannenhoef heeft een uitgebreide en leuke website!

Locatie

Jacob Ruysdaelstraat 14
Kaatsheuvel

Den Papendiek, Groenlo

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In Den Papendiek zitten ruim 20 zorginstellingen onder één dak. Korte lijnen en onderlinge kruisbestuiving zorgen voor de meerwaarde. Omdat de ruimtes functiegebonden zijn zijn er geen multifunctionele ruimtes aanwezig.

Locatie

Buitenschans 28
Groenlo

Bolster, De

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Onstwedde is een kleine kern in Groningen met te weinig voorzieningen voor de vele ouderen die er wonen. Om dit probleem te ondervangen heeft woningcorporatie Wooncom er een dienstencentrum neergezet. De combinatie met woningen, de bibliotheek en een kinderopvang moet dit dienstencentrum toekomstbestendig maken.

Locatie

Boslaan 46
Onstwedde

Huis van de Buurt Oud West, Amsterdam

Soort onderneming: 

Locatie

Borgerstraat 45
Amsterdam

Schans, de

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

MFA De Schans is het centrum van een woonzorgzone met 74 appartementen. De voorzieningen zijn echter toegankelijk voor alle inwoners van Woudenberg.
activiteitencentrum en informatieloket welzijn, zorg en wonen van de gemeente; Tandartsenpraktijk, huisartsenpraktijk, fysiotherapiepraktijk en fysiofit centrum; kantoor vallei wonen. 20 sociale huur appartementen, 10 vrije sector woningen en 4 penthouses met daarnaast nog 3 parkgebouwen met verschillende soorten woningen.

Locatie

Schans 30 3931 KJ
Woudenberg

Meulenvelden

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Meulenvelden is een multifunctionele gebiedsontwikkeling in het hart van Didam. Doel was de ouderen zoveel mogelijk in de >samen-leving op te nemen door naast verzorging en verpleging voor ouderen en verstandelijk gehandicapten ook zelfstandige woonvormen in koop en huur voor ouderen, gezinnen en starters op te nemen. www.laris.nl of www.karelnieuwlandarchitekten.nl

Locatie

Waverlo 13
6942 RG Didam

Hof van Varwijk, Zeddam

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Hof van Varwijk is een aanvulling op het bestaande winkelcentrum aan het Gerrit Varwijkplein. Deze ontwikkeling van een aantal jaren geleden lag geheel weggestopt achter de bestaande bebouwing van de Vinkwijkseweg. Door de stedenbouwkundige ingreep van dit plan ontstaat een zichtrelatie tussen de ’s Heerenbergseweg en het Gerrit Varwijkplein. Het parkeren is onder de bebouwing gebracht, zodat de buitenruimte kan worden ingericht voor het gebruik door de bewoners. De nieuwe bebouwing wordt in het historische lint van de ’s Heerenbergseweg opgenomen. Info: www.karelnieuwlandarchitekten.nl

Locatie

Vinkwijkseweg 1,
7038 AV Zeddam

Binnenrijk, Het

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Binnenrijk is een compacte woonzorgvoorziening voor het dorp Giesbeek. Het programma omvat verzorging en verpleging met zorg- en recreatieve voorzieningen met daarnaast een aantal zelfstandige woningen voor senioren. Voor alle bewoners van Giesbeek zijn in het complex een bar/restaurant, Rabobank steunpunt en een fysiotherapeut opgenomen. Info: www.karelnieuwlandarchitekten.nl

Locatie

Burgemeester Van Rielstraat 36
6987 AZ Giesbeek

Maria Dommer

Soort onderneming: 

Locatie

Vondelstraat 1
3601 EX maarssen

Bruishuis

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Bruishuis opende haar deuren in november 2009 in een voormalig verzorgingshuis in achterstandswijk Malburgen. Het gebouw biedt ruimte aan zo'n 40 ondernemers verspreid over drie verdiepingen, daarnaast zijn een aantal verdiepingen beschikbaar gesteld voor begeleid wonen. Volkshuisvesting Arnhem noemt Het Bruishuis een 'sociaal bedrijfsverzamelgebouw' en trekt partijen aan rond het thema 'Hobby, leren en werken'.

Locatie

Akkerwindestraat 1
6832 CR Arnhem

Mediaan

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Mediaan is het voorzieningencentrum in de Stad van de Zon te Heerhugowaard (Zuid) voor alles rond welzijn en zorg.

Diensten zijn Informatiepunt, maatschappelijk werk, thuiszorg en een gezondheidscentrum met een apotheek, fitnesscentrum, fysiotherapeuten, huisartsen, verloskundigen, dietiste en tandheelkundig centrum. Daarnaast is er een brasserie die als leerwerkplaats gerund wordt door de regionale GGZ. Op de bovenste verdiepingen wordt gewoond (met indicatie)

Locatie

brandpunt 1
1705SK Heerhugowaard

Graaf Florishof

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De graaf Florishof is het eerste gebouw dat is gerealiseerd in het kader van een omvangrijk vernieuwingsproces van de naoorlogse wijk Keizerslanden. Behalve in de gebouwde omgeving wordt er geïnvesteerd op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. De graaf Florishof past als multifunctionele accommodatie in deze ontwikkeling. Het complex omvat een grote diversiteit aan appartementen, zorgfuncties, woon/werkwoningen, cultureel/maatschappelijke voorzieningen en (veelal zorggerelateerde) commerciële ruimtes.

Locatie

Graaf Florisstraat 1F41
7415 LK Deventer

Hart van Lombok

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Careyn Hart van Lombok is een kleinschalig wijkgericht zorgcentrum voor verzorging en verpleging.

Hart van Lombok ligt midden in de wijk Lombok, in een authentiek gebouw met grote historische waarde. Het voormalige klooster is in de loop der jaren aangepast aan de veranderende doelstelling. Maar originele details, zoals de mozaïeken, de bogen en de prachtige kapel, zijn bewaard gebleven. Samen met het gezondheidscentrum, de apotheek, het consultatiebureau, het wijkservicecentrum, een fysiotherapiecentrum en de seniorenwoningen van woningcorporatie Mitros vormen wij het Hart van Lombok.

Locatie

Kanaalstraat 197
3531 CG Utrecht

Pauluskerk

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De nieuwbouw van de Pauluskerk is onderdeel van het project De Calypso, waarbij 408 appartementen, 500 overdekte parkeerplaatsen, 6.500 m2 commerciële ruimten en de nieuwe Pauluskerk worden ontwikkeld. In de kerk zullen de volgende ruimten bevinden: ontvangstruimte met lounge en zitjes, activiteitenruimte, de kosterij met bar, sociaal café, vergaderruimte, ruimte voor kinderopvang en kantoor, de multifunctionele kerkzaal (met ruimte voor bijbelstudie, stilteruimte, pastoraat, etc) die naast kerkdiensten in te zetten is voor conferenties en symposia, 12 slaapruimten, 2 recreatieruimten, ruimte voor de arts, bibliotheek. 

Locatie

Westersingel 7a
3014 GM Rotterdam

Markant

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De nieuwe locatie van SWOH in Houten Noord-West heet 'Markant'. Deze locatie is ontstaan na een interne verbouwing in Het Haltna huis. Vanaf september 2009 beschikt SWOH dus over een modern activiteiten- en ontmoetingscentrum in het centrum van Houten met een eigen ingang. Hier worden activiteiten georganiseerd voor 55-plussers, maar er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven van bewoners in de omgeving van het centrum. Een nieuwe locatie met moderne faciliteiten, zoals internet aansluitingen en een geluidsinstallatie. Ook is er geregeld een expositie van Houtense kunstenaars en fotografen te bekijken.

Locatie

Het Kant 199
3995 GZ Houten

Winkelservicepunt Sterksel

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In 2002 sloot de laatste supermarkt in Sterksel. Onder de bewoners was echter grote behoefte deze funtie te houden. In 2003 werd daarom de Coöperatie Dorpswelzijn Sterksel opgericht. Doelstelling is breder dan alleen de winkel en er is geen winstoogmerk.

De coöperatie kent ongeveer 250 leden (dit is meer dan de helft van alle huishoudens in Sterksel). De leden zijn mede-eigenaar en hebben medezeggenschap.

Het winkelservicepunt omvat een buurtsuper, postagentschap, drogisterijartikelen, informatie over de buurtbus, streekinformatie van de VVV met fiets- en wandelroutes, een kopieerapparaat en een stomerijdienst. Ook is er een boodschappendienst opgezet. De boodschappen worden dan niet thuisbezorgd, maar de mensen worden opgehaald zodat ze zelf kunnen winkelen en zo sociale contacten kunnen opdoen. Er werken zo'n 50 vrijwilligers, de bedrijfsleider is de enige betaalde kracht.

Locatie

Pastoor Thijssenlaan 3
6029 RL Sterksel

Zorgcooperatie Helenaveen

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De zorgcooperatie Helenaveen heeft tot doel om iedereen zo lang mogelijk van zijn of haar prettige woonomgeving laten genieten, ook als zorg is vereist. Door aanvullende diensten aan te bieden hopen we voor hen het leven in Helenaveen aantrekkelijker te maken. Denk aan onze ouderen of aan iemand die net uit het ziekenhuis komt of aan mensen die tijdelijk wat extra hulp kunnen gebruiken. Onze Zorgcoöperatie is er voor oud én jong! Voor en door leden, met zorg gekozen De organisatievorm van Zorgcoöperatie Helenaveen is, hoe kan het ook anders, met zorg gekozen. Bij een coöperatie hebben de leden invloed, zij bepalen wat er gebeurt. En dat is belangrijk, want zelf kunnen kiezen en bepalen is een groot goed. Zeker als je hulpbehoevend bent. De voordelen die de Zorgcoöperatie ontvangt door de collectieve inkoop van zorg, komen volledig ten goede aan de leden/zorgvragers. En omdat we het samen doen, ontstaat er een breed draagvlak en kan er geprofiteerd worden van de kracht van deze samenwerking.

Momenteel biedt Zorgcoöperatie Helenaveen de volgende diensten aan: Dagbesteding, Klusdienst, Zorginformatiepunt,  Zorgwoningen,  Sneeuwruimploeg,  Uitleen hulpmiddelen & AED. 

Locatie

Hogebrug 3
5757RS Helenaveen

Zorgcoöperatie Hoogeloon

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In 'Den Bogerd' worden veel activiteiten georganiseerd en gecoordineerd door Zorgcooperatie Hoogeloon. 'Den Bogerd' is hiervoor steunpunt.

De zorgcoöperatie streeft het behoud van voorzieningen in Hoogeloon na. Het zijn de leden zelf die het aanbod van de zorgcoöperatie bepalen. De zorgcoöperatie organiseert aanvullende voorzieningen voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Het aanbod van de zorgcoöperatie moet leiden tot minder noodgedwongen vertrek van zorgbehoevende mensen uit Hoogeloon. Dit heeft een positieve uitwerking op de leefbaarheid. Een ander belangrijk punt is dat de zorgcoöperatie de onderlinge solidariteit van de inwoners van Hoogeloon vergroot, door gezamenlijk te zorgen voor een goed sociaal klimaat waar alle inwoners van kunnen profiteren. Werken aan doelen De zorgcoöperatie behartigt de belangen van haar leden. Dit doet zij bij individuele vragen maar ook algemeen door het realiseren van de wensen aan zorg en diensten in Hoogeloon. Hiertoe onderhoudt de zorgcoöperatie contacten met gemeente en instellingen die diensten en zorg leveren. De zorgcoöperatie organiseert en levert aanvullende diensten en zorgverlening.

De volgende activiteiten worden ontplooid: Spreekuur coördinator WMO, loket Eetgroep, Dagbesteding, Uitleen rollend materieel, Inzet Vrijwilligers als extra ondersteuning, Tuinonderhoud, Zorgthuis &  Kleinschalig wonen

Locatie

Den Bogerd 29
5528 AX Hoogeloon

Zorgsteunpunt Heusden

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Gemeenschapshuis de Hoeksteen/ Unitas herbergt veel van de activiteiten van Zorgsteunpunt Heusden, gemeente Asten

Locatie

Pastoor Arnoldstraat 2
5725 AN Heusden

Zorgcoöperatie Tot uw Dienst

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Alle inwoners van Laarbeek kunnen lid worden van de coöperatieve vereniging en de leden hebben zeggenschap over het beleid van de vereniging. Binnen de vereniging wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht en leveren leden betaalde diensten aan andere leden. Darnaast is het mogelijk dat de vereniging derden benaderd om goedkopere dienstverlening te leveren aan de leden.

Locatie

De Klumper 2
5737 AZ Laarbeek

Zorg om het Dorp

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Zorg om het Dorp is mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten en is in veel gevallen initiator of aanjager. De projecten die in de periode 2009-2011 uitgevoerd zijn: 1. Verbetering dorpsvereniging 2. Verbreding speelvoorziening Mariahout 3. Realisatie starters- en seniorenwoningen 4. Aantrekkelijk dorpshart Mariahout 5. Inrichting Dorps Service Centrum en meerdere welzijnsproducten vanuit het Buurthuis 6. Bouwkundige aanpassing Openluchttheater 7. Zorgboerderij Grootenhout 8. Ontwikkeling wandelroutes (Ommetjes) Dorps Service Centrum Na de oprichting van Zorg om het Dorp werd een locatie gezocht voor het Dorps Service Centrum. Het werd gevonden in het filiaal van de Rabobank die niet langer in Mariahout kantoor hield. Om het dorp te ondersteunen heeft de Rabobank deze ruimte aan Zorg om het Dorp aangeboden. Mensen uit het dorp konden terecht in het centrum voor een kopje koffie en een praatje, computerles, informatie en advies. Nadat de Rabobank aangaf niet langer huisvesting te bieden aan het centrum heeft het Dorps Service Centrum een tijd gebruik mogen maken van het filiaal van het verhuisde woonbedrijf van Heeswijk. Met de realisatie van een nieuw Buurthuis in het dorp in oktober 2007 is het Dorps Service Centrum verhuisd naar dat nieuwe Buurthuis. Het Dorps Service Centrum wordt bemand door vrijwilligers en is maandag tot en met vrijdag van 9.00-11.00 uur geopend.

Locatie

Bernadettestraat 43
5738 AV Mariahout

Zorgcoöperatie Schaijk

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

zorgcentrum Onder de Linde, Schaijkzorgcentrum Onder de Linde, Schaijk

Ouderen en mensen met een beperking zijn gebaat bij zorgmogelijkheden in de omgeving waar zij wonen. Om dit te realiseren is de vereniging Zorgcoöperatie Schaijk opgericht. De vereniging is gebaseerd op solidariteit, lees het “geven en nemen”- principe.

De Zorgcoöperatie Schaijk heeft zich als doel gesteld dat (kwetsbare) mensen zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp kunnen blijven wonen door het organiseren van aanvullende diensten. Het ontmoetingscentrum “Onder de Linde” is daarvan het eerste voorbeeld. Ook is een informatiepunt, boodschappen-en vervoersdienst- en een klussendienst opgericht.


Locatie

Kruillier 9
5374 JM Schaijk
Abonneren op Zorg

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?