aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Anders

Volkskrant gebouw, Amsterdam

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam is één van gebouwen van de voormalige "Parooldriehoek". Hier waren de krantenredacties gehuisvest van het Parool, Trouw en de Volkskrant.

Toen deze gebouwen begin 2007 vrijkwamen werd het Volkskrantgebouw een 'Broedplaats'. Broedplaatsen huisvesten kunstenaars en andere ondernemers in de creatieve sector zodat deze kruisbestuivingen met elkaar aangaan.

Verspreid over zeven verdiepingen komen kunst, muziek, mode, cultuur en pure ondernemerslust samen.

Locatie

wibautstraat 150
Amsterdam

Dynamo, Eindhoven

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In 2005 begonnen als open jongerencentrum waar opvang, muziek en informatie & advies kernactiviteiten zijn.


Locatie

Catharinaplein 21
5611 DE Eindhoven

het Volkshuis, Zutphen

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

t Volkshuis kent diverse leer/werktrajecten die per persoon verschillen. Je leert in de praktijk niet alleen het horecavak, ook andere competenties leer je via een persoonlijk ontwikkelingsplan verder ontplooien.

Locatie

houtmarkt 62
7201 KM Zutphen

Vliegbasis de Huygens, Amsterdam

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Vliegbasis is een markante locatie waar ruimten (vast) gehuurd kunnen worden door startende en doorgewinterde ondernemers.  Altra College is belangrijke huurder en partner tegelijk.

De Vliegbasis is een nieuwe vorm van ondernemen. In de Huygens zetten de bedrijven en organisaties de deuren open naar de omgeving. Er is een restaurant en een broedplaats voor podiumkunstenaars. Tal van activiteiten halen mensen van buiten naar binnen. 

Oppervlak: 5.750 m2; met verhuurbare ruimten van 60m2 tot 300 m2 

 

Locatie

Jan Evertsenstraat 717
1061 XZ Amsterdam

Level Z, Jongerencentrum Zwolle

Soort onderneming: 

Locatie

Klokkengieterlaan 1
8043 BA Zwolle

Timorplein, Amsterdam

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De 100 jaar oude Timorschool was niet langer geschikt voor
onderwijsdoeleinden, het gebouw was leeg, uitgeleefd en zag er slecht
uit. Ymere, Stayokay en IIRE hebben samen met het Stadsdeel en Studio/
K een plan gemaakt voor de herontwikkeling van de school. De nieuwe
functies versterken de ingezette veranderingen in de wijk. Thema’s zijn
werkgelegenheid, cultuur, kleinschalige bedrijvigheid, horeca, veiligheid en buurtvoorzieningen.

Locatie

timorplein
Amsterdam

Palet, Dordrecht

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Naast een Sportzaal, een bibliotheek en een wijkcentrum zitten er in Palet ook commerciele instellingen. Bij de bouw van Palet is rekening gehouden met het huisvesten van verschillende functies zodat eventuele functiewisselingen geen problemen opleveren. Het doel van Palet is om het voorzieningsniveau in de wijk Stadspolder op pijl te brengen.

Locatie

dudokplein 225
Dordrecht

Parrotia, Roosendaal

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Dit "informatiehuis" is een laagdrempelig publiekstrekkend centrum waarin non-profit en commerciële partners met elkaar samenwerken. Parrotia is gerealiseerd in een bestaand monumentaal pand, dit zorgt voor een beetje extra allure. De inhoudelijke samenwerking is in het contract vastgelegd en met een maandelijks overleg tracht Parrotia zich te blijven ontwikkelen.

Locatie

Markt 54a
Roosendaal

Mixxinn, Den Haag

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Wonen, werken, leren en recreëren in één gebouw. In Mixxinn zitten zelfstandige woonunits voor kortstondig verblijf. Doelgroepen zijn voortijdige schoolverlaters, bijzondere doelgroepen en jongeren in opleiding. Op de begane grond zitten voorzieningen zoals een café-restaurant, vergaderruimten, ruimten voor dagactiviteiten voor gehandicapten en kinderopvang. Mixxinn won in 2009 de Nieuwe stadprijs, de prijs voor projecten die bijdragen aan vernieuwing van de stad.

Locatie

vrederustlaan
Den Haag

Toeloop, de Eindhoven

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Toeloop staat voor wonen, winkelen, zorg, scholing en vrijetijdsbesteding. De Toeloop bestaat uit vier delen. Appartementencomplex Het Podiumbestaat uit 83 huurwoningen. In winkelcluster aan 't Plein komen complete winkelvoorzieningen. Berckelhof heeft woon-zorg appartementen en een gezondheidscentrum. En tot slot is er een deel waar de SPIL (spelen, integreren en leren) is gevestigd. In dit deel bevindt zich een basisschool, een peuterspeelzaal en naschoolse opvang.

Locatie

jozes israelstraat 2a
Eindhoven

Cruydenhuis

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het Cruydenhuis is een sociaal buurtrestaurant. Voor een betaalbare prijs kan er elke avond door wijkbewoners worden gegeten. Om dit te financieren worden er een aantal commerciele activiteiten gehouden. Een van deze commerciele activiteiten is een kookworkshop. Ook aan de andere kant draagt het Cruydenhuis bij aan de samenleving. De professionele koks worden bijgestaan door stagiairs, vrijwilligers, mensen met een verstandelijke beperking en mensen die in een re-integratietraject zitten.

Locatie

Kalmoesplein 73
Eindhoven

Machinist, De

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Machinist is een openbare gelegenheid met een zeer open karakter waar mensen uitgaan, werken, eten en drinken, vergaderen en waar kinderen opgevangen worden.

In De Machinist vindt u:
* groot café/restaurant.
* pub.
* filmzaal.
* twee grote zalen voor diverse bijeenkomsten.
* drie vergaderzalen.
* (flexibele) werkruimte.
* Kinderdagverblijf De Kleine Machinist (www.komkids.nl)
* boekhandel

 

Locatie

Willem Buytewechstraat 45
Rotterdam

Bogen, De

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Bogen is een Multifunctionele Gebiedsontwikkeling voor het centrum van de nieuwe wijk Drielanden, gelegen aan de zuidkant van Harderwijk. Deze ontwikkeling combineert een Woonzorgzone met een gemeentelijk Multifunctioneel Centrum. Zelfstandig wonen in huur en koop met zorg voor ouderen en verstandelijk gehandicapten. Door koppeling van deze voorzieningen aan de Brede School, NOC-Nsf sporthal, Wijkcentrum en Kinderdagverblijf wordt een vergaande synergie bereikt. Deze samenhang maakt De Bogen tot een zeer duurzame stedelijke ontwikkeling. Nadere info: www.karelnieuwlandarchitekten.nl

Locatie

Triasplein
Harderwijk

Café de Uitwijkplaats

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

lekker bakkie koffie en een goed gesprek

Locatie

Hooglandseweg Zuid 28
3813TC Amersfoort

PKN Scheemda

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De kerk wordt naast een ruimte om het geloof te belijden steeds meer een algemene ontmoetingsruimte voor de gehele omgeving, stelt KLEIN architecten. 

 

Locatie

Kerklaan 32 postbus 5
9679 ZG scheemda

Cocon Zuid

Soort onderneming: 

Locatie

De Reulver 126 7544 RT
7544 RT Enschede

Pander

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Meubelfabriek Pander is eind jaren tachtig omgebouwd tot een woon-werk gemeenschap. De ruim 150 bewoners en huurders van de bedrijfsruimten zijn allen lid van Vereniging Wonen Werken Pander. De bewoners voeren zelf het beheer over het Pander-complex, dat in zijn geheel gehuurd wordt van het woningbedrijf Vestia. 

Locatie

Binnendoor 32
2512 XX Den Haag

Gemeenschapshuis Waterkwartier

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Gemeenschapshuis Waterkwartier is opgericht begin jaren zestig door bewoners. Begin 2010 is het pand eigendom geworden van de Gemeente Nijmegen met als uiteindelijke doel samen met het naastgelegen Buurtcentrum Waterkwartier plaats te gaan maken voor een geheel nieuw voorzieningenhart.

 

In augustus 2012 is afscheidgenomen van het oude Gemeenschapshuis. Alle activiteiten gaan tijdelijk naar het voormalig woonzorgcentrum de Sonnehaert totdat het nieuwe voorzieningenhart in 2014 haar deuren opent.

Locatie

Waterstraat 146a
65441 TN Nijmegen

Aktiegroep Oude Westen Rotterdam

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Over dit initiatief zijn geen nadere gegevens van bekend.

Locatie

Gaffelstraat 1-3
3014 RA Rotterdam

De Dobbekamer

Soort onderneming: 

Locatie

Lex Althoffstraat 5 huis
1063 ZK Amsterdam

Het klokhuis / Stichting Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark

Soort onderneming: 

Locatie

Celebesstraat 4
2585 TJ Den Haag

Het Stekkie

Soort onderneming: 

Locatie

Enschedepad 28
1324 GG Almere

De Leeszaal Oude Westen

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Initiatief voor een buurt bibliotheek

Locatie

3014RA Rotterdam

De Brug / Multiculturele Huiskamer

Soort onderneming: 

Locatie

Aalbersestraat 248 a
1067 GM Amsterdam

De Buitenkans

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In oktober 2001 is de vereniging "De Buitenkans" opgericht voor de toekomstige bewoners van het bouwproject met de gelijknamige naam "De Buitenkans". Voornaamste doelstelling: ecologisch bouwen. De vereniging is begonnen als een vereniging van particuliere opdrachtgevers. De vereniging werkt overkoepelend en zorgt voor de contacten met de gemeente, huurt de projectbegeleider in en onderhandelde namens de leden met de aannemer. Verder is er een energie concept voor de wijk uitgewerkt. Begin 2005 is de Alliantie Flevoland (voorheen Groene Stad Almere) bij het project betrokken. Doordat de Alliantie het verkooprisico van de onverkochte woningen heeft overgenomen kon de bouw beginnen!

Ledenvergadering

Elke derde dinsdag van de maand houdt de vereniging een ledenvergadering. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn het groenplan, wat doen we met speelmogelijkheden voor de kinderen, welke hagen zijn geschikt om op een groene manier de tuin af te scheiden. Ook wordt regelmatig verslag gegaan door het bestuur en de werkgroepen. In de vereniging zijn verschillende werkgroepen actief zoals de werkgroep buurtleven (sociaal), buurthuis, groen. De vereniging is omgevormd van een vereniging van opdrachtgevers naar een vereniging van eigenaren die het mandelig gebied gaat beheren en het buurthuis beheert. De opkomst tijdens de vergaderingen is hoog, wat ook de betrokkenheid van de leden goed weergeeft.

Locatie

Marten Toonderlaan 2
Almere

Stichting Kerk & Buurt Amsterdam Noord

Soort onderneming: 

Locatie

Adelaarsweg 57 huis
1021 BS Amsterdam

Stichting Art Culture

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Art Culture bestaat uit een team van creatief ondernemende mensen die d.m.v. verschillende concepten Almere op de kaart zet op het gebied van kunst en cultuur. Almere wordt vaak bestempeld als een saaie slaapstad waar weinig te doen is. Art Culture wilt Almere wakker schudden maar ook ontroeren, je laten lachen en inspireren met een verrassend en divers aanbod van kunst en cultuur. Art Culture werkt aan een verschillend aantal concepten. Deze concepten zijn het Start Culture Festival, Tante Samantha en Sjopping Mol. Daarnaast staat Art Culture altijd open voor nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden.

Locatie

Almere

Achter de Hoven

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

31 juli 2012 hebben we een Energie Coöperatie Achter de Hoven opgericht en hebben wij de missie om met deze onderneming Achter de Hoven de duurzaamste wijk van Fryslân te maken. Inmiddels heeft een onderzoek plaats gehad en houdt EC Achter de Hoven 15 oktober een energieinformatiemiddag en avond en op 27 oktober een energiemarkt. We hopen daar zo snel mogelijk panelen te leggen en andere besparingsactiviteiten uit te voeren.

Wijk ontwikkelingsmaatschappij: doel om op verschillende terreinen met betrokken wijkbewoners ondernemingen te starten zoals rondom ‘eetbare stad’, rondom zorg, rondom educatie, misschien een stadscamping te starten een multifunctioneel centrum te exploiteren ( van de Gemeente over te nemen). We laten regelmatig onze fantasie even gaan: waar kunnen we geld verdienen voor onze wijkbewoners ( liever zij zelf) en waar kunnen we profit omzetten in voorzieningen, ons niet afhankelijk op te stellen naar de Gemeente maar de Gemeente zien in een andere rol ( steunen, op arbeiden) . Het zit allemaal in de kinderschoenen moet nog van start gaan, maar er is belangstelling voor deze aanpak dus gaan we in het tempo van onze wijkbewoners op signaal van problemen die er liggen en die zij ervaren stap voor stap verder. 

platform@achterdehoven.nl

Locatie

Achter de Hoven
8933 AK Leeuwarden

Buurtcafe Heijenoord

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Wat was de beginsituatie? Weliswaar in eerste instantie niet gestaafd door onderzoek, maar aan de hand van gesprekken met buurtbewoners werd verondersteld dat er behoefte bestaat aan een buurtcafé in de wijk Heyenoord. Het probleem is dus een tekort aan een horecavoorziening op wijkniveau. Doelstelling: Aan deze behoefte voldoen door een buurtcafe voor alle wijkbewoners (inclusief het Dorp) van Heyenoord op te richten. Wat volgde: een behoeften onderzoek. Nu de locatie nog.

Locatie

Arnhem

Openluchtbad Zwolle

Soort onderneming: 

Locatie

Ceintuurbaan 1
8023 XK Zwolle

De pionier

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Pionier is een bedrijfsverzamelgebouw van woningcorporatie Mitros

Locatie

Grebbeberglaan 15
3527 VX Utrecht

Heilig Hart Plein en Noordkade Veghel

Soort onderneming: 

Locatie

Noordkade
5462EC Veghel

Leeszaal Rotterdam West

Soort onderneming: 

Locatie

Rijnhout plein 3
3014 TZ Rotterdam

Spinnerij Oosterveld

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De in 1912 in gebruik genomen Spinnerij in Enschede is momenteel een bedrijfsverzamelgebouw dat tevens de mogelijkheid biedt om te vergaderen. Er is ruimte voor 30-175 personen.

Locatie

Rigtersbleek Zandvoort 10
Enschede
Abonneren op Anders

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete

Button maatschappelijk vastgoeddag