aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Kunst en Cultuur

Kamers, De

Soort onderneming: 

Locatie

Wezeperberg 1
3825 DJ amersfoort

Holstohus, Olst

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Holstohus is een zogenaamd Kulturhus in Olst. Deze voorziening biedt ruimte aan zeer uiteenlopende activiteiten en diensten zoals: gemeentebalie, bibliotheek, VVV, Wereldwinkel, filmhuis, theater, horeca en meer.

Holstohus heeft vloeroppervlakte van circa 3500 m2.  

Sinds de opening is deelname aan verenigingsactiviteiten verdubbeld. 

 

Locatie

Jan Schamhartstraat 5 8121CM
8121 CM Olst

Nieuwe Jutter, Buurthuis De

Soort onderneming: 

Locatie

Amerhof 66
3522TR Utrecht

Pesthuys, het Maastricht

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Op één van de meest symbolische plekken van de stad, vóór de historische Helpoort aan de stadwal van Maastricht, is een nieuwe kleinschalige theatervoorziening gerealiseerd in 2005, met gynosex enthousiasme en geloof door een team van drie amateur-theatergezelschappen die besloten om samen de schouders te zetten onder een project, waarbij kwaliteit, respect voor de historische omgeving en gastvrijheid voorop staan.

Locatie

Vijfkoppen 1
6211 JS Maastricht

Nieuw Welgelegen

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Vanuit deze accommodatie worden activiteiten en diensten aangeboden aan bewoners van de omliggende wijken. Maar ook actieve sporters en het bedrijfsleven maken veelvuldig gebruik van de uitstekende faciliteiten van het complex. De organisaties in het gebouw bieden ieder voor zich, en gezamenlijk, hun activiteiten en diensten aan.

Locatie

Grebbenberglaan 13
3527 VX Utrecht

Podium Mozaïek

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium. Het programma biedt wereldmuziek, theater, kleinkunst en dans uit binnen- en buitenland. Theater Rast is vaste bespeler van het podium. Verder organiseert Podium Mozaïek regelmatig cultuureducatieve projecten. Voor of na een voorstelling bent u van harte welkom voor een drankje of een gerecht uit de wereldkeuken van Theatercafé Mozaïek.

Locatie

Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam

Poorten, De

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In het najaar van 2005 heeft multifunctioneel wijkcentrum De Poorten haar deuren geopend. Binnen de muren van de historische façade is een indrukwekkend en modern onderkomen gerealiseerd voor diverse wijkorganisaties.

Locatie

Hasseltstraat 194
Tilburg

Corrosia

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Corrosia is een van de eerste MFA's van Nederland. Corriosa is in 1979 gebouwd en kende sindsdien veel veranderingen. Het heeft een publieksfunctie op de begane grond met een ouderen- en een jongerencentrum, een bioscoop, een expositieruimte en een voorlichtingsruimte. Op de eerste verdieping zit een theater (De Roestbak) en op de tweede verdieping zitten kantoren. Elke organisatie heeft zijn eigen voordeur, maar er is een mogelijkheid om de ruimtes te combineren voor gezamelijk gebruik.

Locatie

Markt 5
1354AP Almere

Klif, De

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Klif is het eerst van de drie geplande voorzieningencentra in de Nijmeegse nieuwbouwwijk De Waalsprong. De ambitie is om laagdrempelige evenementen te organiseren zodat de wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. In het pand zitten onder andere een basisschool, een sporthal, een theaterzaal en een klein (lunch)restaurant.

Locatie

Pijlpuntstraat 1
Nijmegen

Prismare, Enschede

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Na de vuurwerkramp moest de wijk Roombeek weer opnieuw worden opgebouwd. Er is toen gekozen om een multifunctioneel voorzieningencluster neer te zetten als bindende factor van de wijk. Roombeek moet van Prismare houden. De Primare is een bijzondere combinatie van scholen, maatschappelijke instellingen, woningen en commerciële instellingen. In het gebouw zitten niet alleen lokalen van vaste gebruikers maar ook een heleboel multifunctionele ruimtes.

Locatie

Roomweg 167d
Enschede

Oelbroeck, Sint Anthonis

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Sint Anthonis is een dorp met een bruisend verenigingsleven. Het doel van de Oelbroeck is om betaalbaar goede zalen te verhuren. De grote zaal en het podium zijn samen 400m2 groot. Door een schuifwand tussen de foyer en de grote zaal is hier zelfs een nog grotere zaal van te maken. Deze is geschikt voor grotere evenementen.

Locatie

Breedstraat 1d
Sint Anthonis

Epoxy Boya, Epoksi Boya, Akrilik Boya

Soort onderneming: 

Locatie

1e wormenseweg 460
Apeldoorn

Gen Coel

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Heerlerheide nieuwe stijl is een cluster van verschillende mfa's. Het opvallende cultuurcluster Gen Coel is de basis van dit plan. Hieromheen staan onder andere woningen, een zorgcluster, een winkelcentrum en een brede school. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door veel groen en een bijzondere infrasctructuur. Ook wordt er gebruik gemaakt van mijnwater voor de verwarming en verkoeling van een deel van de gebouwen. Duurzaam bouwen is een hot item in dit project.

Locatie

Corneliuslaan 1
Heerlerheide

Kulturhus de Mozaïek

Soort onderneming: 

Locatie

Kroonplein 58 8151 AZ
Lemelerveld

De Nieuwe Nachtegaal, Rotterdam

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Dit voormalig verzorgingstehuis is door Woonbron herontwikkelt tot een multifunctioneel ontmoetingscentrum. Een greep uit de vele functies die deze mfa heeft:

-begeleid wonen voor mensen met een psychiatrisch ziektebeeld

-begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke handicap

-kinderdagverblijf en naschoolse opvang

-ruimte voor workshops, kantoren voor praktijkschool en kleine/startende ondernemers

-kleinere zorg en ontspanningsfuncties

- Ook is er een actieve bewonersorganisatie (stichting) die activiteiten voor bewoners organiseert.

Winnaar van de MVO award 2009.

Locatie

Mezenhof 1
3082 ZE Rotterdam

Vrouwenstudio Amalia

Soort onderneming: 

Locatie

Willem van Kesselstraat 25
4827 LJ Breda

Vrouwenstudio Maxima

Soort onderneming: 

Locatie

Buys Ballotstraat 12
4817 EA Breda

Kenniscluster Rijnboog, Arnhem

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het kenniscluster moet uitgroeien tot de huiskamer van Arnhem. Het wordt de plek voor kennis en informatie, ontwikkeling en
educatie, kunst en cultuur, voor lezen en literatuur en een podium voor debat. Het kenniscluster komt tussen de Oude en
Nieuwe Oeverstraat. De bouw start in 2011 en in 2013 opent het gebouw zijn deuren.
Het kunstencluster, waarin het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, de Schouwburg, Focus Filmtheater en het Kunstbedrijf
komen, krijgt een plek in de omgeving van de Nieuwstraat.

Locatie

Oude Oeverstraat
Arnhem

August Allebéplein

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Op het August Allebéplein in Slotervaart, Amsterdam zal een welzijns- en cultuurcluster worden gerealiseerd. In dit cluster komen de functies bibliotheek, jongerenwerk, podiumfunctie, vrouwenempowerment en andere aanvullingen worden nog onderzocht.

Locatie

August Allebéplein
Amsterdam

Het Huis voor Cultuur en Bestuur

Soort onderneming: 

Locatie

Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal

DRU Cultuurfabriek

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De DRU Cultuurfabriek is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portierscomplex van voormalig ijzergieterij DRU. In één van die zeven panden, het oude Portierscomplex, is de DRU Cultuurfabriek gevestigd. In dit nieuwe cultuurcomplex bevinden zich een theaterzaal, een poppodium, een grand café en een breed scala aan vergaderruimtes waarin de overblijfselen uit het industriële verleden nog tastbaar aanwezig zijn.

Locatie

Hutteweg 24
7071 BV Ulft

de Breehoek

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Behalve dat de Breehoek allerlei verschillende gebruikers huisvest, beschikt het over een grand café, vergaderzalen en een grote multifunctionele theaterzaal, ook geschikt voor beurzen en congressen.

Organisaties en verenigingen in het Kulturhus delen niet alleen de voordeur, maar er gebeurt ook iets extra's; er vinden initiatieven plaats tussen participanten van het Kulturhus samen met inwoners en andere organisaties uit Scherpenzeel. Dit levert een meerwaarde op voor de dorpsgemeenschap in de vorm van behoud van vitaliteit en leefbaarheid.

 

Locatie

Marktstraat 59
3925 JP Scherpenzeel

Het Klooster

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In een voormalig klooster in het centrum van Nuenen is multifunctioneel theater Het Klooster gevestigd. Naast de culturele functie wordt het ook gebruikt voor evenementen en congressen. Ook bruiloften en partijen behoren tot de mogelijkheden.

Locatie

Park 1
5671 GA Nuenen

De Cultuurfabriek

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In oktober 2010 opende De Cultuurfabriek in Veenendaal. In De Cultuurfabriek zijn gevestigd: Bibliotheek Veenendaal, Historische Vereniging OudVeenendaal, Kunstuitleen Veenendaal en het Viseum Veenendaal. De horeca wordt verzorgd door Coffee Star. Gemeente Veenendaal is eigenaar en verhuurt het pand aan Stichting Beheer Cultuurcluster Veenendaal. De stichting verhuurt door aan de gebruikers. Het bestuur van de stichting bestaat uit 5 leden: 3 vanuit de gebruikers en 2 externen. In de praktijk is vooral de bibliotheek actief met het beheer. 

Locatie

Kees Stipplein 74
3901 TP Veenendaal

De Enck

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Met een uniek concept exploiteert de stichting “Sociaal Cultureel Centrum De Enck” sinds 1 maart 2004 het Oirschotse S.C.C. “De Enck”. Het concept is uniek, omdat er geen gemeentelijke exploitatiesubsidie wordt verstrekt. Dit betekent dat De Enck op commerciële basis haar activiteiten moet en kan vormgeven. Het hieraan gekoppelde grote voordeel is dat de gemeente ook niet aan de subsidiekraan kan draaien, zoals vele andere soortgelijke centra op dit moment ervaren. Met dit gegeven is er de afgelopen 7,5 jaar veel ervaring opgedaan met betrekking tot de diverse exploitatie-onderdelen. Deze zijn onder te verdelen in drie takken; theater, horeca en verhuur. Zo herbergt De Enck een groot aantal vaste huurders op het gebied van de zorg, cultuur en maatschappelijke instellingen en is het theatercafé dagelijks geopend voor de gebruikers en bezoekers van De Enck.

Sociaal Cultureel Centrum De Enck is het Rabotheater gevestigd met Theatercafé De Meeuw en Theaterrestaurant Heras. Ook Filmclub Oirschot maakt gebruik van het theater. Daarnaast is er de Rabobank, een bibliotheek, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, maatschappelijk werk, Ons Huis, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Verder zijn er diverse zorg en therapie gerelateerde functies aanwezig zoals een huisartsenpraktijk en fysiotherapie. In De Enck zijn diverse ruimten te huur voor vergaderen en bijeenkomsten. 

Locatie

De Loop 67
5688 EW Oirschot

Perron-3

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

In Sociaal Cultureel Centrum Rosmalen, oftewel Perron-3 zijn gevestigd: Openbare Bibliotheek 's Hertogenbosch, Gemeente 's Hertogenbosch (Burgerzaken, bestuurszaken en trouwzaal), Gemeentearchief, Seniorenvereniging HEVO, kunstcentrum De Muzerije en muziekvereniging St. Cecilia. In Perron-3 zijn er diverse activiteiten zoals cabaret, dans, expositie, film, muziek en toneel. Ook is er zaalverhuur, waaronder de theaterzaal en diverse vergaderruimtes

Locatie

Hoff van Hollantlaan 1
5243 SR Rosmalen

Markt18

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Op de plaats van het voormalige gemeentehuis aan de Markt 18 te Schagen is een Multi Functioneel Cultuurcentrum gerealiseerd. In Cultuurhuis Markt 18 zitten het Scagontheater, de bibliotheek, het Jeugd- en Jongerenwerk Schagen, Muziekschool DaCapo en de Ouderensociëteit. Ook is er een atelier en een literair café. 

Locatie

Torenstraat 1
1741 CB Schagen

Wennekerpand

Soort onderneming: 

Locatie

Vijgensteeg 2
3111 PT Schiedam

Tilliander

Soort onderneming: 

Locatie

Spoorlaan 82C
Oisterwijk

Cultura

Soort onderneming: 

Locatie

Molenstraat 45
Ede

't Spectrum

Soort onderneming: 

Locatie

Steeg 9
5482 WN Schijndel

Het Wilde Westen

Soort onderneming: 

Locatie

Groeneweg 54
3531 VG Utrecht

Gemeenschapscentrum Schilde (BE)

Soort onderneming: 

Locatie

Schoolstraat
Schilde

NoorderparkKamer

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

De Noorderparkkamer is de culturele huiskamer van het Noorderpark in Amsterdam Noord, een plek om elkaar te ontmoeten. Dit houten paviljoen heeft een schuifwand die open kan, waardoor het verandert in een podium. Het gebouw is ontworpen door de Zwitserse architecten Meili & Peter. Kijk hier waar het gebouw staat. In en rondom de Noorderparkkamer worden verrassende culturele activiteiten georganiseerd door professionele creatieve ondernemers uit Amsterdam Noord: musici, beeldend kunstenaars, theatermakers, schrijvers etc. Zij ontwikkelen projecten en gaan daarmee een verbinding aan met elkaar, met de buurtbewoners en met de stad. Zo ontstaat een netwerk van creatieven waaruit een uiteenlopende programmering voortkomt.

Locatie

Floraparkweg 1
1032 BZ Amsterdam

Filmtheater Hilversum

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Filmtheater Hilversum wordt geëxploiteerd door de Stichting Filmtheater Hilversum. Dit is een non-profitorganisatie met als statutair doel: het bevorderen van de filmkunst. Aan de stichting is door de fiscus de ANBI-status verleend. Giften kunnen daardoor (binnen de geldende regels) van de belasting worden afgetrokken. Filmtheater Hilversum is volledig onafhankelijk in zijn programmatische keuzes. Het Filmtheater wordt financieel gesteund door de Gemeente Hilversum (in 2011: € 50.000) en door Europa Cinemas, een initiatief van de Europese Unie dat bioscopen ondersteunt die veel ruimte geven aan Europese films. Maar het meeste geld komt binnen door de kaartverkoop en de baromzet. Het organisatorische werk wordt gedaan door een team van vier professionals. De voorstellingen worden verzorgd door een enthousiaste groep van ongeveer honderd vrijwilligers. Zij verzorgen de kaartverkoop, helpen u aan de bar en bedienen (als zij zich daartoe aangetrokken voelen en na een grondige training) de projectoren. Veel vrijwilligers zitten ook in een commissie, zoals de kinder-, feest-, medewerkers- en programmeringscommissie.

Locatie

Herenplein 5
1211 DR Hilversum

KAMV

Soort onderneming: 
Omschrijving: 

Het verenigingsgebouw van de KAMV (Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging) is overdag en in de weekenden beschikbaar voor verhuur aan derden.

Het gebouw ligt midden in een woonwijk en biedt veel mogelijkheden, zoals yoga, dans, muziek, kaarten, spelletjes enz.
Voor gebruikers van de Drietand en de Roef geldt in 2013 een gemeentelijke bijdrage aan de huur van 75%. In 2014 is deze korting 50% en in 2015 25%. Vanaf februari beschikt de ruimte over een marmuleum vloer.
Voor nadere informatie kunt u bellen met 033-4552284 of mailen naar penningmeester@kamv.nl

 

 

Locatie

Dirk Loogenstraat 6
3814 BC Amersfoort

Verkade fabriek

Soort onderneming: 

Locatie

Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Abonneren op Kunst en Cultuur

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?