aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

IKC

Samen onder één dak

Samen onder één dak is een netwerk voor managers, exploitanten, verhuurders en beleidsmakers betrokken bij Hub's, Hotspots, Third places of (andere) multifunctionele accommodaties; ook wel bekend onder de noemer IKC, Brede School, Brede Bieb, zorg-, buurt- en/of cultuur(huizen).

Doel en ambitie

IKC Johan Willem Frisoschool - Leeuwarden

IKC Johan Willem Frisoschool Leeuwarden

Johan Willem Frisoschool

Carel Fabritiusstraat 21, 8932 HN Leeuwarden

Eigenaar      Vereniging PCBO Leeuwarden e.o.

Oppervlakte 1351 m2

16 Onderzoek MFA's en IKC's

 

Tussen 2000 en 2015 zijn in Nederland honderden, misschien wel meer dan duizend multifunctionele accommodaties (MFA) gerealiseerd waar partijen in onderwijs, opvang, welzijn, cultuur en zorg onder één dak gingen samenwonen. Ze dragen uiteenlopende soortnamen als brede school, integraal kindcentrum, Kulturhus of weer anders. Wat deze accommodaties bindt, is dat ze gericht zijn op samenwerking, ontmoeting en het delen van ruimtes.

 

Worsteling rond IKC’s

Vooral scholen zien iets in een IKC, maar het blijft een worsteling het voor elkaar te krijgen. Dit blijkt uit een kwalitatieve evaluatie van IKC’s in Utrecht.

2009 Actualiteiten, plannen en meer

Op 17 september 2020 zijn we met een kleine groep gemeenten online om te praten over onderwijshuisvesting. Veel werk rond nieuwbouwplannen, IKC’sen IHP’s. En ook veel vragen.

Corona 

We starten om 13.30 uur met de werkzaamheden rond corona en de mogelijke gevolgen op termijn. Wellicht heeft dat ook gevolgen voor de PvE’s van de toekomst, maar in de praktijk zien we daar nog geen vragen over. Er is wel een school die al heeft aangeklopt voor meer geld voor aanpassing van installaties e.d.

VvE goede optie

Eddy EverhardEddy Everhard van Scholenstichting Klasse vindt een Vereniging van Eigenaren verreweg de beste optie voor de juridische vormgeving van een Integraal Kindcentrum.

Abonneren op IKC

Snel naar

Partner worden?

Corona