LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk vastgoedmanagement

Op 26 september komt het netwerk Vastgoedmanagement bijeen centraal van het land. We delen onze kennis en ervaring en gaan dieper in op een aantal onderwerpen naar keuze (aan te geven bij aanmelden). Mogelijke onderwerpen zijn: 

Veranderingen Wet markt en overheid

Image
Wetgeving_Pixabay_blauw.png

Er staat een verandering van de Wet Markt en Overheid op stapel. Om te kunnen voldoen aan de nieuwe wet, moeten de dossiers per gebouw en allerlei andere zaken goed op orde zijn. Een goed moment om alles even te checken. Een behoorlijk project waarvoor input nodig is vanuit diverse disciplines en afdelingen (beleid, juridisch, financieel). Hoe pakken we dat aan?

 

Tijdens dit onderdeel bespreken we de laatste inzichten rond de nieuwe Wet Markt en Overheid en een eerste opzet voor een checklist die we voor zo’n project kunnen gebruiken.

Continuïteit in de organisatie

Tijdens de netwerkbijeenkomst op 19 juni 2024 in Houten bleek dat het voor veel gemeenten een uitdaging is om voldoende kennis en formatie in huis te krijgen en te houden. De ambities zijn hoog en het verloop groot. We bespreken de acties die we kunnen nemen om de continuïteit in het werk te garanderen en bekijken daarbij steeds de opties met hun voor en nadelen bij zelf doen, samenwerken met andere gemeenten of uitbesteden.

 

Voor dit onderdeel nodigen we expliciet een aantal gemeenten uit die voor het vastgoedmanagement samenwerken met andere gemeenten (hiermee ervaring hebben). 

Tips en tricks informatiemanagement

Op 19 juni 2024 bleek er behoorlijk wat frustratie te zitten op de informatie (systemen) die nodig zijn voor het vastgoedmanagement. Het is vaak lastig goede informatie te krijgen over de gebouwen en de portefeuille. Ook financiële informatie, bijvoorbeeld over het betalen van de huren, is vaak niet voorhanden bij de asset/accountmanagers, waardoor er pijnlijke situaties kunnen ontstaan. We hoorden ook mooie voorbeelden om de informatie toch beschikbaar te krijgen. 

 

Tijdens dit onderdeel duiken we dieper in het onderwerp. Hoe kom je aan je informatie en wat zijn de best practices als het gaat om het onderhoud, het verduurzamen, de kostprijshuur en de verantwoording op kosten en baten. Wat zijn de tips en tricks?

Net- en watercongestie

Image
Netcongestie

Vrijwel overal in Nederland hebben we last van netcongestie. Welke uitdagingen komen we in de praktijk tegen en wat hebben we als oplossing? En wat zijn we na de bijeenkomst van vorige keer wijzer geworden over de functie van energie-coördinator. Hoe richt je deze functie in? Watercongestie lijkt het volgende probleem. Hoe moeten we ons hierop voorbereiden?

Programma

Op basis van de voorkeuren stellen we het definitieve programma samen. Daarnaast is er ook ruimte om met elkaar over andere onderwerpen van gedachten te wisselen. We organiseren deze bijeenkomst in het midden van het land en het liefst bij een van de deelnemende gemeente.

Datum, tijd en locatie

  • 26 september 2024
  • 9.30 - 16.30
  • Midden in het land
 

Ben jij erbij?

Voor een goede organisatie horen we graag of je er al dan niet bij bent en voor welke thema’s je vooral belangstelling hebt. 

 

Wil je lid worden van dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-258 4337.

Image
Aanmelden

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
1.00
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN