LinkedInYouTubeTwitter

Inspiratie en gesprek over de publieke plek

Op 20 september 2024 ben je van harte welkom in Groningen voor inspiratie en een gesprek over de toekomst van de publieke plek. We doen dat met vakgenoten onder elkaar en gaan het hebben over de waarde, de organisatie en de creatie van goede publieke plekken waar mensen elkaar ontmoeten en allerlei functies worden gecombineerd. Geen bedrijfsverzamelgebouw, maar belangrijke plekken, waar mensen graag komen en die ook de buurt een boost geven.

Image
Forum

Mooi voorbeeld: Forum Groningen

Mooi voorbeeld van zo’n plek is het Forum in Groningen. Die plek is daar niet vanzelf ontstaan. Daar is flink op gestuurd. Je kunt het zien als gebiedsontwikkeling, zegt Marc Floor, van de gemeente Groningen. De buurt heeft er ook profijt van. De vooraf gestelde doelen worden dubbel en dwars gehaald, zegt Dirk Nijdam, directeur Forum. Tijdens de dag nemen ze je mee in het ontwikkelproces en welke lessen ze daar hebben geleerd.

Andere voorbeelden

Maar we kijken ook naar de ervaring elders. Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld de ontwikkeling van de bibliotheek in Hoogezand, het huis van Eemnes of projecten elders in het land. Wat ging anders en wat waren de overeenkomsten? We gaan daarover in gesprek met Sjoerd Groen van Ryse en andere deskundigen. Welke tips en aandachtspunten kunnen zij meegeven?

Samen de diepte in

Daarna gaan we samen de diepte in. Welke waarde kan een publieke plek hebben voor de bezoekers, de gebruikers en de omgeving? Wat zijn de voorwaarden voor succes? Wat vraagt dat van de realisatie van die plek; van de ontwikkeling, het gebouw, de programmering en de exploitatie? Welke weerstanden moeten worden overwonnen, welke verandering in gang gezet. Wie pakt welke rol. En wat kan jij in je eigen situatie doen? We doen dat met collega’s met hetzelfde vak elders in het land.

Vakgenoten onder elkaar

Tijdens de bijeenkomst ontmoet je vakgenoten uit het hele land. Ze zijn op naam uitgenodigd en van beroep stedenbouwer, beleidsmedewerker, vastgoed professional, directeur van maatschappelijke organisatie, exploitant van een publieke plek, raadslid fotograaf of schrijver. 

Weekendje Groningen

Image
Rooftop Forum

Voor de liefhebber hebben we aansluitend ook een mooi avondprogramma waar je partner ook bij aan kan schuiven. Het avondprogramma bestaat uit een borrel met daarbij een unieke ervaring boven op het dak van Forum in de vorm van een buitenbioscoop die speciaal voor deze bijeenkomst wordt opgetuigd. Wil je nog langer blijven in Groningen? Dan kunnen we met korting een hotelovernachting voor je boeken in een hotel (meer info volgt). Maar je kunt natuurlijk ook zelf elders reserveren. 

Met wie?

  • Dirk Nijdam, directeur Forum
  • Marc Floor, Strateeg directie Maatschappelijke Ontwikkeling, gemeente Groningen
  • Sjoerd Groen, Partner Ryse
  • Marc van Leent, auteur Publiek Vastgoed en eigenaar Publieke Plekken Amersfoort
  • Ingrid de Moel, directeur Bouwstenen  
  • overige namen volgen 

Datum, tijd en locatie

  • Vrijdag 20 september 2024
  • Inloop vanaf 13.00 uur met koffie en thee
  • Start programma 13.30 tot 16.30 uur
  • Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen 
 

Ben jij erbij? 

We horen graag of je erbij bent. Partners van Bouwstenen en mensen die op naam door Ryse zijn uitgenodigd kunnen gratis deelnemen. Overige deelnemers betalen € 150,- ex BTW voor het middag en avondprogramma. 

 

Je kan je hier aanmelden. 

 

Aanmelden

 

Meer informatie

  • Forum Groningen
  • Boek: Publiek vastgoed, Marc van Leent   

Voor de weekendgasten

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 150.00
Open of besloten
Open
Organisatie
BOUWSTENEN