LinkedInYouTubeTwitter

Verduurzamen; verbinden van strategie en praktijk

Op 30 september 2020 komt het netwerk Onderhoudsmanagement online bij elkaar.

 

Thema is de verbinding tussen strategie en praktijk bij de verduurzaming van de portefeuille. Hiermee bouwen we voort op de publicatie die we in 2019 op dit onderwerp hebben uitgebracht. 

Thomas Nobel, TwynstraGuddeHoe de hordes te nemen

We starten met de belangrijkste conclusies uit deze publicatie en de hordes die nog genomen moeten worden om kosteneffectief te verduurzamen. Hoe gaat dat in de praktijk bij gemeenten en scholen en welk houvast hebben we hiervoor? Dat doen we samen met Thomas Nobel van Twynstra Gudde.

 

We kijken onder andere naar hoe we:

  • Duurzame doelstellingen beter hanteerbaar kunnen maken voor technisch beheer;
  • Duurzaam onderhoud breder kunnen inzetten dan alleen instandhouding;
  • De kennis van onderhoudsmedewerkers beter kunnen benutten voor het bepalen van de meest kosteneffectieve route. 

Jan Bon, gemeente Den HaagDe dagelijkse praktijk

Vervolgens duiken we dieper in op de wijze waarop in de gemeente Den Haag het onderhoud is georganiseerd. Jan Bon, hoofd technisch beheer en realisatie neemt ons mee in de hobbels die zij genomen hebben en hoe de verduurzaming hierin past. Samen bespreken we de ins en out van het voorbeeld uit Den Haag en andere voorbeelden die we kennen. 

Tips en adviezen

Op het eind van de bijeenkomst kijken we welke acties we kunnen ondernemen om de strategische plannen rond de verduurzaming en de praktijk beter op elkaar te laten aansluiten. Daarbij betrekken we ook de resultaten uit het gesprek met het netwerk vastgoedsturing; die zich over hetzelfde vraagstuk heeft gebogen. 

 

De resultaten nemen we mee naar huis maar zijn wellicht ook bruikbaar voor andere gemeenten en scholen. In dat geval maken we er een mooi artikel van in de Bouwstenen-publicatie over verduurzaming die op 3 december uit komt.

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 30 september
  • 10.30 - 12.00 uur
  • Online vanuit studio de Rooie Cent (deelnemers krijgen per mail een link)
 

Ben jij er ook bij?

Deze bijeenkomst is voor deelnemers aan het Bouwstenen-netwerk Onderhoudsmanagement. We horen graag of je er wel of niet bij bent.

 

Interesse om aan dit netwerk deel te nemen? Neem dan contact op met ons op via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl.

 

 

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt inhoudelijk voorbereid door Patrick Zeilemaker van anderz vastgoedmanagement en Ingrid de Moel van Bouwstenen. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn. Voor vragen kunt u bij één van hen terecht.

Patrick Zeilemaker Ingrid de Moel Inge Bommezijn
anderz vgm Bouwstenen Bouwstenen
06 - 1340 8030 06 - 5231 0845 033 - 258 4337

 

Meer informatie

Datum
Organisatie
BOUWSTENEN (netwerk Onderhoudsmanagement)