LinkedInYouTubeTwitter

Waarde maken uit leegstand

HerbestemmingIn een digitaal magazine is te lezen hoe in Amersfoort, Haren, Leiden, Raalte, Rotterdam en Utrecht leegstaand maatschappelijk vastgoed nieuw leven is ingeblazen.   

 

Het is een publicatie van Platform 31, Bouwstenen voor Sociaal en het Herbestemmingsteam, maar het echte werk is natuurlijk door de betrokkenen bij de projecten gedaan.    

Boekhuis AmersfoortVooroordelen en voordelen 
De voorbeelden laten zien waar gemeenten tegen aan lopen wanneer ze aan de slag gaan met verkoop of herbestemming van bijvoorbeeld een bibliotheek (Amersfoort), schoolgebouw (Haren) of oud energiegebouw (Leiden). Daarbij worden in de publicatie vooroordelen en voordelen van hergebruik benoemd.
Borgheerd Haren

 

Verschillende doelen, verschillende rollen
Ook komen de verschillende rollen die gemeenten kunnen hebben bij leegstand aan bod, zoals projectmanager, procesregisseur, marktmeester en ruimtegever. Ook worden  5 recepten voor hergebruik kort toegelicht: placemaker, fast accommodator, participatie-impuls, cultuurdrager of cash cow.

  Meedoen?

'Transformeren en innoveren' is één van de speerpunten uit de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2018. Zin om mee te doen? Word dan partner van Bouwstenen en draai mee in één van onze netwerken, bijvoorbeeld die van Makelpunten

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.