LinkedInYouTubeTwitter

Scholenbouw valt stil

OnderzoekSignaal uit het werkveld: "Door stijgende prijzen valt de bouw van scholen stil." De VNG wil samen met de PO-Raad, VO-Raad en andere betrokkenen op zoek naar een oplossing. Graag uw input.

 

Doordat de bouw aantrekt wordt het voor publieke partijen steeds moeilijker bouwprojecten aan te besteden. De kosten zijn hoger dan verwacht en soms moet het over.

  

Advies over normvergoeding

De VNG heeft de intentie om op korte termijn de consequenties van deze ontwikkeling te onderzoeken en een advies te schrijven naar aanleiding van de (norm)vergoeding voor de scholenbouw. Doel hiervan is om een oplossing op maat te bieden voor scholen en gemeenten, en het probleem in te kaart brengen voor Kamer en Kabinet. Deze actie wordt gesteund door de betrokken brancheverenigingen, LVO, Ruimte-OK en Bouwstenen voor Sociaal.

 

Input over recente aanbestedingen

Partijen zijn benieuwd of gemeenten en scholen met de huidige normvergoeding uit de voeten kunnen. Wat is uw ervaring met recente aanbestedingen? En is er een nieuwe norm nodig voor de (ver)bouw van scholen?

 

 

 

Korte enquete

Als u bij een gemeente of in het primair of voortgezet onderwijs werkt, kunt u ons helpen door een korte enquête in te vullen. We gaan vertrouwelijk met uw input om.  

 

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.