LinkedInYouTubeTwitter

Zelfsmerende informatiesystemen

Systemen voor vastgoed- en facility management die een seintje geven als er iets in de uitvoering mis gaat, net als bij de moderne auto. Klinkt als toekomstmuziek, maar er kan steeds meer op dit gebied. 

 

Het technische systeem van een auto start met één druk op de knop, zorgt zelf voor de optimale afstemming en heeft zelfsmerende lagers. Het systeem gaat uit van storings- en onderhoudsvrije techniek. De ontwikkeling ervan is vooral een technisch proces.

 

Complex systeem 
Hoe anders is dat bij informatiesystemen voor vastgoed- en facility management. Deze bestaan uit een combinatie van mensen, processen (procedures) en informatie én de onderlinge wisselwerking. Dat maakt zo’n systeem complexer dan een technisch systeem. “Toch mogen we van een hedendaags informatiesysteem veel meer verwachten dan nu vaak realiteit is,” zegt Ad Rabenort, algemeen directeur van Covalent en producent van informatiesysteem Condor.

 

Lees hier het uitgebreide artikel over zelfsmerende informatiesystemen, geschreven door Ad Rabenort.

 

 

 

Ook meedoen?
Binnen Bouwstenen kunt u stevig aan de slag met informatiemanagement. Zo is er voor gemeenten, scholen en zorgorganisaties het gratis netwerk Informatiemanagement en kunnen informatie-adviseurs en softwareleveranciers aansluiten bij het ontwikkelwerk op dit vlak.

 

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.