LinkedInYouTubeTwitter

Een MFA is net een camper

Multifunctionele accommodatiesKlaas Mulder van Hogeschool Utrecht vergelijkt een MFA met een camper. Op papier multifunctioneel, maar in de praktijk slechts voor beperkte doeleinden bruikbaar.

 

Klaas Mulder leest zijn column voorHij maakte deze vergelijking in een column die hij uitsprak tijdens de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 1 december 2016. Bedoeling was te leren van 10 jaar MFA’s, met name met het oog op de vele plannen voor nieuwe multifunctionele accommodaties.

 

Gebruikers willen niet terug
Uit een klein onderzoek onder zo’n 50 gebruikers van MFA’s (het grootste tot nog toe), blijkt dat er veel kritiek is op MFA’s. Desondanks willen gebruikers liever niet terug naar locaties met maar één gebruiker.

 

Hoge kosten, niet goed georganiseerd
Het probleem met MFA’s is dat de kosten hoog zijn en het beheer niet goed is georganiseerd. Ingrid Janssen van het vastgoedbedrijf Amsterdam: "Het is een zeer diverse portefeuille; overal zijn aparte afspraken gemaakt. En per saldo moet er jaarlijks veel geld bij."

Angelieke Huisman, Holstohus 

Het kén wel
Dat het ook goed kan gaan bewijst Angelieke Huisman, directeur van het Holstohus in Olst. Jaarlijks komen daar maar liefst 120.000 bezoekers, en dat in een dorp van 4.500 inwoners: "Het kén dus wel!"

 

Special rond meervoudig gebruik
Het netwerk Samen onder één dak ontwikkelde een aantal organisatiemodellen voor IKC’s en MFA’s. U treft ze samen met het onderzoek naar 10 jaar MFA’s in de nieuwste Schoolfacilities; voor deze speciale gelegenheid ook digitaal beschikbaar.

 

Special Schoolfacilities - Dubbel gebruikMeer informatie

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.