LinkedInYouTubeTwitter

Beoordeling systemen heeft zin

VastgoedmanagementDe beoordelingen van informatiesystemen voor vastgoed- en facility management helpen zowel gebruikers als leveranciers vooruit. VBSonline en Planon scoren goed.

 

Dat blijkt uit het Bouwstenen-onderzoek dat momenteel wordt herhaald en waarover in het najaar weer een publicatie zal verschijnen.

 

Eerste reviews binnen
Wat bij het boeken van een hotel of het kopen van een product inmiddels gebruikelijk is, is dat nog niet bij informatiesystemen voor vastgoed- en facility management. Het kostte enige moeite om gebruikerservaringen te verzamelen, maar inmiddels zijn de eerste reviews binnen en zien de betrokkenen hiervan ook de meerwaarde. 

 

Henk Hoogland, AlmereHulp bij aanschaf
Henk Hoogland, hoofd vastgoed van de gemeente Almere, betrokken bij het onderzoek: “In ons netwerk ontvangen we steeds meer geluiden dat de reviews worden gebruikt voor de eerste selectie van systemen. Ook wij hebben ons bij de aanschaf van een nieuw informatiesysteem eerst op dit overzicht gebaseerd.”   

 

Peter Broer, Metafoor Vastgoed en SoftwareGoede score
VBSonline, Planon en O-Prognose hebben elk zo’n tien reviews gekregen en scoren een 7 of hoger. Peter Broer van Metafoor Vastgoed en Software is erg tevreden met de beoordeling van VBSonline, vooral met het hoge cijfer voor ‘service van de leverancier’. Peter Broer: “Ook zijn we blij dat zo’n 40% van onze gebruikers heeft meegedaan. Dan krijg je toch een goed beeld hoe het systeem wordt ervaren.”

 

Metafoor heeft zelf haar gebruikers  gestimuleerd om met de enquête mee te doen. Peter Broer: "Vooral uit de bij de scores geplaatste opmerkingen haal je veel om op door te bouwen.”

 

Gebruikersbetrokkenheid
Peter Couwenberg, Royal HaskoningDHV
Peter Couwenberg van Royal HaskoningDHV neemt dit jaar de analyse van de systemen voor zijn rekening. Hij zal daar ook de gebruikerservaringen bij betrekken. “Hoe meer ervaringen worden gedeeld, hoe beter de functionaliteiten van de systemen en daarmee de toepassingsgebieden voor andere potentiële gebruikers in de publicatie kunnen worden beschreven. Als een systeem veel reacties krijgt, wijst dat ook op een grote betrokkenheid van de gebruikers. Dat is op zichzelf al een belangrijkste indicatie.”

 

Anoniem maar wel met check
De gebruikerservaringen worden anoniem op de website van Bouwstenen gepresenteerd. Er wordt bij het invullen wel vertrouwelijk naar naam en contactgegevens gevraagd, maar dat is alleen bedoeld om de betrouwbaarheid van de reviews eventueel te kunnen controleren. Persoonlijke gegevens worden niet op de site vermeld en ook niet met de leveranciers of anderen gedeeld. Ook de onderzoekers krijgen alleen de geanonimiseerde resultaten te zien.

 

 


Meedoen
Wilt u mee doen aan het onderzoek?

 

Bijeenkomst
De eerstvolgende bijeenkomst rond het programma In Control is op maandag 26 september en gaat over het gebruik en de ontwikkeling van BIM door gemeenten, scholen, zorg en andere maatschappelijke organisaties. We zien uw aanmelding graag tegemoet.

 

 

 Meer informatie

 Screenshot Beoordeling VBSonline

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.