LinkedInYouTubeTwitter

Waar staat uw gemeente?

Geodata gebruikenVeel gemeenten willen het vastgoedmanagement naar een hoger plan brengen, al is het nog wel zoeken waar te beginnen. De quick scan vastgoedmanagement en collega-gemeenten bieden houvast.

 

Dat bleek tijdens een Bouwstenen-bijeenkomst op 13 mei. Daar keken gemeenten aan de hand van een quick scan waar zij staan qua vastgoedmanagement en aan welke gemeenten ze zich zouden kunnen optrekken.  

 

Geslaagde test

De quick scan was een test en speciaal voor de Bouwstenen-bijeenkomst door Twynstra Gudde ontwikkeld. Hij bleek in de praktijk goed te werken. Ingrid de Moel van Bouwstenen: “Veel partner-gemeenten van Bouwstenen, de G32 en meer, zijn al langer hun vastgoedmanagement aan het professionaliseren en trekken daarbij samen op. Zoiets willen we graag voor alle gemeenten organiseren, maar de vraag was een beetje; 'waar beginnen we?'.

 

Samen verder

De quick scan geeft gemeenten een beeld van waar ze staan en wat ze nodig hebben voor de volgende stap. Diverse gemeenten bleken in hetzelfde schuitje en ontwikkelfase te zitten. Dat geeft een band. De quick scan biedt houvast om in de eigen gemeente het gesprek aan te gaan over wat slim is te doen en contact te zoeken met collega-gemeenten die voor dezelfde opgave staan.  

 

Niet te ver vooruit

Zo leven er bijvoorbeeld veel vragen over de ervaring met de managementinformatiesystemen die op de markt te koop zijn. Belangrijke conclusie tijdens de bijeenkomst was ook dat gemeenten vooral willen leren van gemeenten die net één stapje verder zijn dan zij. Anders zijn de verschillen te groot. Ook daarvoor biedt de quick scan houvast.

 

Nog een keer

Gezien de positieve reacties op de bijeenkomst gaan we de bijeenkomst herhalen voor gemeenten die er nu niet bij konden zijn en zoiets ook willen.

 

Meer informatie

 

Bouwstenen-activiteiten

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.