LinkedInYouTubeTwitter

Transformatievoorbeelden gezocht

Ruimte om te wonenHet Expertteam Transformatie is samen met Bouwstenen op zoek naar voorbeelden waarbij scholen, kerken, zorgcentra, buurthuizen, politiebureaus, gymzalen en andere maatschappelijke gebouwen een woonfunctie hebben gekregen.

 

Alle voorbeelden zijn welkom: met tijdelijke en definitieve bestemming, met reguliere en afwijkende woonfunctie en voor allerlei doelgroepen.

 

Kaart Ruimteomtewonen.nl met voorbeeldenInspiratie en informatie

De voorbeelden zijn bedoeld ter inspiratie en informatie voor partijen die de overmaat in het maatschappelijk vastgoed als oplossing willen inzetten. We zoeken vooral voorbeelden:

  • die bij voorkeur na 2005 zijn gerealiseerd,
  • die redelijk goed zijn gedocumenteerd en
  • als het even kan ook nog bottom-up ontwikkeld.

Maar elk ander, minder gedocumenteerd en anders ingestoken voorbeeld is welkom.

 

Voorbeelden op de kaart

De voorbeelden worden, met de beschikbare  achtergrondinformatie, gepubliceerd op de website Ruimte om te wonen en (onder voorbehoud) op een nieuwe site van het Expertteam Transformatie.

 

Zelf invullen of info toesturen

Heeft u een goed voorbeeld dan kunt u die hier:

 

Meer informatie
Deze oproep is een actie in het kader van de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2016 en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Expertteam Transformatie.

 

Eerder verzamelde Bouwstenen samen met Aedes zo’n vijftien voorbeelden waarbij maatschappelijk vastgoed is omgebouwd naar woningen met lage huren voor bijzondere doelgroepen. Zie ook het bericht ‘Vastgoed om in te wonen’ (Bouwstenen, november 2015).

Logo Ruimte om te wonen.nl 

De website Ruimte om te Wonen is tot stand gekomen op initiatief van het Bouwstenen-platform in samenwerking met Aedes, de VNG en de MOgroep en in overleg met Opnieuw Thuis.

 

Zie ook:

 

Snel extra (goedkope) woningen

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.