LinkedInYouTubeTwitter

Spelregels rond verduurzaming

SpelregelsOp de website van Bouwstenen staan voorstellen en aanhaakpunten voor nieuwe spelregels speciaal gericht op het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed; klaar voor verdere uitwerking en discussie.

 

De voorstellen en aanhaakpunten zijn geoogst tijdens een Bouwstenen-bijeenkomst op 17 maart 2016 waar zowel gemeenten als adviseurs aanwezig waren. Met elkaar bespraken ze de eerste serie spelregels en de mogelijkheid het verduurzamen van het vastgoed in de normale werkafspraken in te passen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Toch was het een zeer goede bijeenkomst. Het werken aan de spelregels en het gesprek hierover is minstens zo belangrijk als de spelregels zelf.

Portefeuille BeheerBeleidFacilitair beheerLevencyclus beheerAccountbeheer

 

Flinke oogst
Er zijn flink wat aanhaakpunten voor nieuwe spelregels opgehaald. Er is gesproken over definities, houvast voor het vaststellen van ambitieniveaus, leveranciers en de beperking van kpi’s, fondsen, sloop, voordeeltjes voor huurders en het luisteren naar gebruikers, meten, monitoring en energie- en duurzaamheidscoaches.

 

Eerste voorzetten
Een aantal onderwerpen zijn al vertaald in een voorzet voor een nieuwe spelregel. Het gaat om spelregels rond beleid, portefeuillebeheer en facilitair beheer. Die staan al op de site. Iedereen kan via de reactieknop verbetersuggesties aandragen. Ook kunnen nieuwe voorstellen worden gedaan voor spelregels die nog niet zijn uitgewerkt.

 

Hoop op veel input

Het redactieteam van de spelregels hoopt op veel input en suggesties voor verbetering. Dit kan bijvoorbeeld door de resultaten uit de bijeenkomst te bespreken met uw eigen team en te kijken hoe dit kan worden vertaald naar uw eigen praktijk. Het redactieteam hoort graag wat daar uit komt. Maar ook reacties op reeds geformuleerde voorzetten zijn welkom. Hoe meer input, hoe beter het redactieteam een nieuwe referentieregel kan formuleren en op de website kan plaatsen.

 

Meer informatie

  • Input om op voort te bouwen
  • De voorgestelde spelregels, waarop gereageerd kan worden door onderaan de pagina uw reactie te plaatsen:
  1. Beleid
  2. Portefeuillebeheer
  3. Facilitair beheer

Mocht u uw aanvullingen liever per mail met ons willen delen, dan kan dat natuurlijk ook; reactie graag naar nieuws@bouwstenen.nl.

 

Bouwstenen-activiteiten

Komend jaar zullen ook vanuit andere insteken naar de spelregels worden gekeken. Bijeenkomsten hiervoor zijn alleen toegankelijk en gratis voor partners van Bouwstenen. Zie hier meer informatie over de ontwikkeling van spelregels in Bouwstenenverband.

 

Naast het ontwikkelen van spelregels wordt in Bouwstenenverband ook gewerkt aan de professionalisering van het vastgoedmanagement. Dat doen we voor gemeenten o.a. in de netwerken:

 

Daarnaast wordt gewerkt aan:

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.