LinkedInYouTubeTwitter

Duurzaamheid overstijgt het gebouw

DuurzaamvastgoedVeel gemeenten, scholen en zorgpartijen staan voor een belangrijke keuze. Gaan we voor energiebesparing of duurzaamheid? Partner HEVO maakte een routekaart. Het gaat om meer dan het gebouw.

 

Bij het begrip duurzaamheid denken veel mensen in eerste instantie aan energieverbruik, terwijl het bij duurzaamheid om meer gaat. Je kunt op pandniveau energie en kosten besparen, maar als de portefeuille te groot is of in het verkeerde gebouw wordt geïnvesteerd, lekt de opbrengst ook zo weer weg.

 

Routekaart Duurzaam Maatschappelijk VastgoedmanagementBlik op totale portefeuille
Duurzaam vastgoedbeleid begint dan ook op portefeuilleniveau; welk vastgoed is er, wat zijn de prestaties, is alles nodig? Om het werkveld wat houvast te bieden ontwikkelde HEVO een Routekaart Duurzaam Maatschappelijk Vastgoedmanagement (zie link voor leesbare versie). Deze routekaart is opgenomen in de publicatie ‘Maatschappelijk vastgoed van waarde’, die Bouwstenen eind 2015 uitbracht, en kan goed worden gebruikt als gesprekstool binnen en tussen partijen; waar staan we?

 

Aandacht voor gebruik
Naast afspraken over het vastgoed zijn ook afspraken nodig over het duurzaam gebruik van de gebouwen. De klimaatbeheersing, deuren die al of niet vanzelf sluiten en hoe daar mee wordt omgegaan.

 

Meer informatie

 

Spelregels17 maart: Bijeenkomst 'Spelregels voor verduurzaming'
Op 17 maart 2016 organiseert het Bouwstenen-netwerk Verduurzaming samen met het Redactieteam Spelregels Vastgoedmanagement een bijeenkomst over ‘Spelregels voor verduurzaming'. Bedoeld voor gemeenten, scholen, gebouwbeheerders en experts. U bent van harte welkom, partners zelfs gratis! We zien uw aanmelding graag tegemoet.

 

Verder:

 

 

Routekaart Duurzaam Maatschappelijk Vastgoedmanagement

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.