LinkedInYouTubeTwitter

De boel op orde

NetwerkenProfessioneel vastgoedmanagement bij gemeenten, corporaties, onderwijs en zorg, kan niet zonder adequate informatie en goede afspraken. Maar hoe krijg en houd je de boel op orde?

 

Het kostte de gemeente Alphen aan den Rijn veel energie de gegevens op orde te brengen, maar daar plukken ze nu de vruchten van. Annemieke Reekers, manager vastgoed aldaar: “Wees vooral geduldig. Iets wat in 40 jaar is opgebouwd aan puinhoop kun je niet in een paar jaar herstellen.” De dossiers zijn nu op orde.

 

Chantal Broekhuis, BCOUOok Chantal Broekhuis van (school)bestuursbureau BCOU heeft haar zaken goed op orde. Nu zij zicht heeft op wat er is, wat de kosten zijn en wat er mogelijk is, kan de volgende stap worden gezet. Samen met de gemeente werkt ze nu aan een nieuw onderwijshuisvestingsplan voor het verduurzamen en vervangen van scholen.

 

De informatiebehoefte bij corporaties en zorginstellingen verandert als gevolg van de ontwikkelingen rond wonen en zorg. Ze zijn nog zoekende hoe dit aan te pakken, blijkt uit een rondetafelgesprek bij Bouwstenen in oktober 2015.

 

Systemen en toepassingsgebiedenKennis en gegevensuitwisseling
Gemeenten hebben het afgelopen jaar praktische spelregels opgesteld om het professioneel beheer vorm te geven. De systematiek van ISO 55.000 staat bij verschillende vastgoedbeheerders als stip op de horizon. Goede samenwerking is van essentieel belang en daarbij is het handig als niet alleen mensen maar ook informatiesytemen met elkaar kunnen communiceren. Dat bespaart veel tijd en geld en voorkomt fouten.

 

Systemen in beeld
In Bouwstenenverband zijn diverse informatiesystemen en hun toepassing in beeld gebracht en op de website te vinden. Gebruikers van deze en andere systemen kunnen hun ervaring delen, zodat we ook meer zicht krijgen op de gebruikskwaliteit. 

 

Meer informatie
Afgelopen jaar hebben partijen in Bouwstenenverband:

 

Tijdens de Najaarsbijeenkomst:

  • Krijgt u een publicatie mee naar huis waarin verslag wordt gedaan hoe Alphen aan den Rijn, BCOU en de zorg de boel op orde hebben gekregen, welke informatiesystemen er zijn, de trends op dit gebied en meer. Zie hier de preview.
  • Kunt u sessies bijwonen over De boel op orde, Managementsystemen en Spelregels
  • Is er een kennismarkt waar diverse leveranciers hun systemen presenteren.

 

Bouwstenen-activiteiten

Ook komend jaar gaan we verder met de professionalisering, o.a. via:

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.